En Sıcak Konular

CHP: Bedelli için iptal başvurumuz yok

3 Aralık 2011 14:42 tsi
CHP: Bedelli için iptal başvurumuz yok CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bedelli ve dövizle askerliğe imkan sağlayan kanunu iptal ettirmek için Anayasa Mahkemesine gitmeyeceklerini açıkladı.

 Hamzaçebi, “Kesinlikle iptal başvurusu yapmak için bir hazırlığımız yok” dedi.

Hamzaçebi, CHP'nin bedelli askerlik konusundaki tutumunu sürecin başından beri net bir şekilde ortaya koyduklarına dikkat çekti. Hamzaçebi, “Bedelli askerlik konusundaki tutumuz, sürecin başından itibaren çok net şekilde bellidir. Biz yıllık geliri 12 bin liranın altında olanların veya hiç geliri olmayanların bedel ödemeksizin bu olanaktan yararlanmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

İptal başvurusu düşüncemiz yok

Hamzaçebi, bedelli askerlikten faydalanacak olanlar için yaş konusunda daha esnek davranılabileceğine işaret ederek, “Yaş konusunda daha esnek davranılabilirdi. Daha önceki uygulamalara paralel olarak yaşın daha aşağı çekilmesinin mümkün olduğunu düşünüyoruz. Biz daha aşağı çekelim diyoruz” açıklamasında bulundu.

21 günlük temel askerlik hizmetinden vazgeçilmesini de yanlış bulduklarını belirten Hamzaçebi, “Bizim amacımız, kanunun özellikle yaş ve bedel konusunda daha kapsayıcı olmasıydı. Kanun bizim amaçladığımız gibi çıkmadı. Ancak kanun ile ilgili değerlendirme çalışmamıza devam ediyoruz” dedi.

Akif Hamzaçebi, kanunun iptali için Anayasa Mahkemesine başvurma gibi bir düşünceleri bulunmadığının bildirerek, “Ancak, hiçbir şekilde kanundan yararlanma olanağı elde etmiş vatandaşlarımızla ilgili olarak, haklarını kaybettirecek, yasanın iptal edilmesi gibi başvuruda bulunma düşüncemiz yok” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bedelli askerlik ile ilgili sözlerine açıklama getiren Hamzaçebi, “Eşitlik ilkesine aykırı bir durum olduğunu söyledi Kemal bey. Anayasa Mahkemesine gidilecek imasında dahi bulunmadı” ifadesini kullandı.

Hamzaçebi, şöyle konuştu:

“Bu olanağı elde etmiş vatandaşlarımızın haklarını kaybettirecek, iptal edecek hiçbir girişimde bulunmayız. Kesinlikle iptal başvurusu yapmak için bir hazırlığımız yok. Pazartesi günkü MYK toplantısında konuyu değerlendireceğiz.”

A.A.



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,216 µs