En Sıcak Konular

'Ümidimi Gül'e ilettim'

3 Aralık 2011 12:47 tsi
'Ümidimi Gül'e ilettim' "ABD'nin iki sadık müttefiki İsrail ve Türkiye'nin ilişkilerini düzeltme ve güçlendirme fırsatını bulabilecekleri ümidini"

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye ziyareti sırasında ele aldığı konular hakkında bilgi verdi. Biden, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le yaptığı görüşmede,  dile getirdiğini söyledi.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen II. Küresel Girişimcilik Zirvesi'nin açılışında konuşan Joe Biden, Türkiye'deki görüşmelerinde; NATO kapsamında Afganistan'daki yakın işbirliği, Irak meselesi, masum sivilleri öldürmeye devam eden PKK'ya karşı ortak çabalar ve Suriye'de halka yönelik gaddarca yapılan baskıları ela aldıklarını ifade etti. "Türkiye ve diğer ülkelerin endişelerini paylaşıyor ve Başkan Esed'e çekilmesi çağrısı yapıyoruz." diyen Biden, BM İnsan Hakları Konseyi'nin dün aldığı kınama kararını memnuniyetle karşıladığını ekledi.

Görüşmelerde Türkiye'deki anayasal reform sürecini de ele aldıklarını belirten Joe Biden, "Umuyoruz ve Türkiye'de herkesin de umduğunu biliyorum, Türkiye'nin zaten güçlü olan demokrasisini ve insan haklarına saygıyı daha da güçlendirecek." ifadelerini kullandı.

Biden, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le yaptığı görüşmede, "ABD'nin iki sadık müttefiki İsrail ve Türkiye'nin ilişkilerini düzeltme ve güçlendirme fırsatını bulabilecekleri ümidini" dile getirdiğini söyledi.

Zirvedeki konuşmasının ardından, evinde dinlenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edeceğini belirten Biden, Erdoğan'a, Başkan Barack Obama'nın acil şifa dileklerini ileteceğini kaydetti.

(CİHAN)

Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,311 µs