En Sıcak Konular

Şike iddianamesi açıklanıyor

3 Aralık 2011 12:46 tsi
Şike iddianamesi açıklanıyor Türkiye'nin gündemini sarsan futbolda şike soruşturması tamamlandı. Soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, iddianameyi Başsavcı Vekili Fikret Seçen'e sundu.

Futbolda şike iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 31'i tutuklu 93 şüpheli hakkında özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından hazırlanan iddianame, özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme, iddianameyi inceleyerek, 15 gün içinde kabulü ya da iadesi yönünde bir karar verecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, 401 sayfalık futbolda şike iddianamesinin İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiğini açıkladı. İddianamede 93 şüphelinin bulunduğu, 83 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

Aziz Yıldırım, Tayfur Havutçu, Serdar Adalı ve Göksel Gümüşdağ'ın şike anlaşması yapmakla suçlandığı iddianamede, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar teşvik primiyle suçlanıyor.

Başsavcıvekili Seçen'in verdiği bilgilere göre; soruşturma Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Mersin İdmanyurdu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Manisaspor, Sivasspor ve Giresunspor takımlarını kapsıyor.

İddianamede 93 şüpheli yer alırken, 83 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.

Şike soruşturmasında Galatasaray'ın dosyası ayrıldı. Sarı-kırmızılı kulüp ile ilgili soruşturma devam ediyor. Giresunspor Başkanı Olgun Peker, 'Silahlı suç örgütü liderliği, Nitelikli dolandırıcılık, Tehdit, Sahtecilik, Rüşvet, Yağma, Mala zarar verme, Gece konut dokunulmazlığını ihlal'den suçlandığı belirtildi.

Aziz Yıldırım'ın ise; 14 Nisan 2011 öncesi eylemlerinden dolayı 6 kez nitelikli dolandırıcılık, yasa sonrası 4 kez şike anlaşması, 3 kez teşvik pirimi ile suçlanıyor.Aziz Yıldırım'ın 49 yıldan 132 yıla kadar hapsi isteniyor.

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Serdar Adalı ile Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu şike anlaşması yapmakla suçlanıyor.

Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ da şike anlaşması yapmakla suçlananlar arasında yer alıyor.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ise teşvik pirimi ile suçlanıyor.

İsmi açıklanmayan 14 futbolcu da şike girişiminde bulunmakla suçlanıyor. Şike iddianamesinde futbolcular Mehmet Yıldız, Emenike, Ümit Karan, Sezer Öztürk, İbrahim Akın, İskender Alın, Serdar Kulbilge, Mahmut Boz, Sercan Yıldırım, Gökçek Vederson, Korcan Çelikay, Murat Şahin, Mustafa Ulaş Ortakaya'nın isimleri şüpheli olarak yeralıyor.

İddianamede; eski TFF Başkanı Mahmut Özgener, Emre Belezoğlu ve Melih Gökçek hakkında takipsiz kararı verildi.

(CİHAN)

Şike iddianamesi: 83 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen şike iddianamesinde 93 şüphelinin bulunduğu, 83 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildiği belirtildi. Aziz Yıldırım, Tayfur Havutçu, Serdar Adalı ve Göksel Gümüşdağ'ın şike anlaşması yapmakla suçlandığı iddianamede, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar teşvik primiyle suçlanıyor.


Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,942 µs