En Sıcak Konular

PKK'nın roketatarları ele geçirildi

2 Aralık 2011 21:39 tsi
Yakalanan teröristlerin ifadeleri 2 sığınağı da ortaya çıkardı

Siirt kırsalında yapılan arazi taramasında terör örgütü mensuplarına ait bir bidonda gizlenmiş 8 adet RPG-7 roketatar mermisi ve 3 adet M-1 piyade tüfeğine ait fişek ele geçirildi.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler PKK'ya ağır darbe indirdi. İstihbari çalışmalar doğrultusunda; Baykan ilçesi Engin köyü Gecegömer tepe bölgesinde geçici köy korucuları eşliğinde özel dedektörler ile yapılan arazi taramasında, menfez altına bidon içerisinde gizlenmiş; 8 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 8 adet RPG-7 roketatar mühimmatı sevk barutu ve 3 adet M-1 piyade tüfeğine ait fişek ele geçirildi. Bölgeden uzaklaşan örgüt mensuplarını etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor.

TERÖRİSTLER İFADE VERDİ 2 SIĞINAK ELE GEÇİRİLDİ
Mersin'in Aydıncık İlçesi'nde yakalanan 7 teröristin ifadeleri doğrultusunda çalışma başlatan güvenlik güçleri, Amanos Dağı'nda 2 sığınak ortaya çıkardı. Mersin'in Çamlıyayla İlçesi'nde de sığınakların bulunduğu yönünde bilgi alan ekipler, bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyor.

Ekim ayından bu yana terör örgütü mensuplarına yönelik çalışmalarını yürüten ekipler, bir ay boyunca, TEM ve İstihbarat Şube müdürlükleri ile koordineli olarak çalışmış, şüphelileri adım adım izlemişti. Polis, zanlıların 12 Kasım Cumartesi günü evlerini taşımalarının ardından operasyon için düğmeye basmıştı. İlk önce 6 zanlıyı taşıyan 07 BZE 27 plakalı otomobili durduran ekipler, daha sonra arkadan gelen ve içerisinde ev eşyaları bulunan 33 PT 354 plakalı kamyoneti durdurmuş, evrak kontrollerinin yapıldığı sırada çevreye gizlenen özel harekat polisleri ve TEM ekiplerince, herhangi bir çatışma çıkmadan zanlılar etkisiz hale getirilerek gözaltına alınmıştı. Araçta bulunan 6 kişinin yanı sıra kamyonet şoförünü de gözaltına alan ekipler, kamyonette yaptıkları aramada ise ev eşyalarının arasında gizlenen 4 kalaşnikof tüfek ile çok sayıda mermi ve 8 el bombası ele geçirmişti. Çalışma kapsamında, Tarsus'ta da operasyon düzenleyen ekipler, ilçe merkezindeki bir evde gözaltına alınan 1 zanlıyı da yarım kilogram A-4 tipi patlayıcının ve 1 adet el bombasıyla gözaltına almıştı. 7 zanlı, sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 7 PKK'lının verdiği bilgiler doğrultusunda Amanos Dağları'nda arama yaptı. Jandarma komandoları ile helikopter destekli yapılan arama faaliyetinde, teröristlerin 2 sığınağna ulaşıldı. Bomba uzmanlarının gözetiminde iki ayrı noktada yapılan kazı çalışmalarında düzenekli 3 cep telefonu ve 1 adet telsiz ile yaşam malzemeleri ve tıbbi malzemeler ele geçirildi.

Emniyet yetkilileri, teröristlerin yakalanmadan önce 1 ay boyunca gizlendikleri Mersin'in Çamlıyayla İlçesi'ndeki arazide de bazı yaşam malzemelerini toprağa gömdüklerini, bu malzemelerin de yarın yapılacak olan çalışma ile bulundukları yerden çıkarılacağını bildirdi.

haberturk

Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,095 µs