En Sıcak Konular

İran'ın NATO çıkışına Bağış tarihle cevap verdi

2 Aralık 2011 19:46 tsi
İran'ın NATO çıkışına Bağış tarihle cevap verdi Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, İranlı bir yetkilinin Türkiye'deki NATO tesislerine ilişkin açıklamasıyla ilgili tarihteki Türk-İran ilişkileriyle cevap verdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İranlı bir yetkilinin Türkiye'deki NATO tesislerine ilişkin açıklamasıyla ilgili, her zaman diyaloğa inandıklarını ifade ederek, sıkıntılar ve farklı konular üzerindeki farklı görüşlerin çok dürüstçe tartışılması gerektiğini söyledi.

Bağış, Dışişleri Bakanlığında, Çek Cumhuriyeti Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kadrel Schwarzenberg ile heyetler arası görüşmelere katıldı ve ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında, AB üyesi 11 ülkenin dışişleri bakanları tarafından Türkiye'nin AB müzakerelerine destek vermek için dün yayımlanan makalede Schwarzenberg'in de imzasının bulunduğunu hatırlatan Bağış, bu makalenin Türk vatandaşlarının AB üyesi olma arzularında yalnız olmadığını gösterdiğini ve bundan dolayı da makaleyi yazanlara minnettar olduğunu söyledi.

Bakan Schwarzenberg ile ikili ilişkileri pek çok açıdan görüştüklerini dile getiren Bağış, karşılıklı turizmin her iki ülke açısından da önemli bir gelir kaynağı olmaya başladığını kaydetti.

Türkiye'nin AB müzakerelerinde açılabilecek başlıklar konusunu ve Türkiye'deki son gelişmeleri ele aldıklarını ifade eden Bağış, uluslararası terörizm ve Kıbrıs konularını da görüştüklerini, birbirlerinin pozisyonlarını anladıklarını kaydetti.

-İran-

Bir basın mensubunun, İranlı bir yetkilinin Türkiye'deki NATO tesisleri hakkındaki açıklamalarına ilişkin sorusu üzerine Bakan Bağış, dünyadaki en eski sınırın Türkiye ve İran arasındaki sınır olduğunu hatırlattı.

Bağış, "Uzun tarihimiz boyunca birbirimize saygı duymayı öğrendik" dedi.

İranlıların çok zeki bir millet olduğunu ve 2000 yıldan beri kendi ülkeleri bulunduğunu ifade eden Bağış, "Her zaman diyaloğa inandık. Sıkıntılar ve farklı konular üzerindeki farklı görüşler çok dürüstçe tartışılmalı. Yapmaya çalıştığımız bu" diye konuştu.

Dünyada yeterince çatışma ve her çeşit savaş yaşandığını vurgulayan Bakan Bağış, "Ben dünyanın bu kısmının daha fazla diplomasiye ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum ve bunu masaya getirmeye çalışıyoruz" dedi.

İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, ABD ve İsrail'in saldırısına uğramaları halinde NATO'nun Türkiye'deki füze kalkanını hedef alacaklarını söylemişti.

Diğer taraftan Bakan Bağış, Çek Temsilciler Meclisi'nde, Temsilciler Meclisi AB Komitesi Başkanı Jan Bauer ile görüştü. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.

aa












Bu haber 942 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,734 µs