En Sıcak Konular

Bingöl'de terör operasyonu: 5 kişi tutuklandı

2 Aralık 2011 19:02 tsi
Bingöl'de Jandarma komutanlığının yapmış olduğu çalışmalar sonucu, 2 terörist ile bu kişilere yardım ve yataklık yapan 3 kişi yakalandı.

Zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, sivil jandarma ekiplerinin yapmış olduğu operasyonla Ç.B isimli terörist, araçla hareket halindeyken içerisinde bulunan 1 adet el bombası ile yakalandı. Daha sonrasında İran uyruklu H.S isimli terörist bir evin içerisinde sağ olarak ele geçirildi.

Yakalanan teröristlerin vermiş olduğu bilgiler üzerine jandarma ekipleri bazı adreslerde arama yaptı. Yapılan aramalar sonucu 1 adet keskin nişancı tüfeği, 2 adet kaleşnikof, 1 adet el bombasının yanı sıra örgütsel doküman, malzeme ve silahlara ait mühimmat bulundu.

Aynı terörsitlerin verdiği farklı bir adreste ise patlatılmaya hazır teneke içerisine yerleştirilmiş yaklaşık 60 kilogram amonyum nitrat, 200 gram plastik patlayıcısı, patlamanın etkisini artırmak için 1 adet büyük dolu tüp, ve ateşleme düzeneği ele geçirildi.

İran uyruklu teröristin Hakkari-Dağlıca, Aktütün sınır birliklerine ve Tunceli-Sarıyayla Jandarma Karakol eylemlerine, aynı zamanda Ç.B isimli terörist ile beraber Karlıova ilçesindeki Hidro elektrik santraline yönelik saldırı ve adam kaçırma eylemi, Bingöl havaalanı inşaatı şantiyesine yönelik eylem ile, Bingöl-Elazığ karayolu üzerinde askeri araçlara ve konvoylara yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırılarla da bağlantılı oldukları tespit edildiği bilgisine yer verildi.

cihan

Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,743 µs