En Sıcak Konular

'Rumlar tatmin olacak diye...'

2 Aralık 2011 17:21 tsi
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, halkın ne istediğini bilerek, samimi bir şekilde müzakereleri sürdürmekte olduğunu söyledi.

 Eroğlu, "Karşı tarafın aşırı istekleri tatmin edilecek diye kendi halkımızın isteklerinden vazgeçecek değiliz. Bu nedenle geçmişi yeniden yaşatmayacak, bugünkü gerçekleri göz ardı etmeyecek bir anlaşma arayışı içindeyiz." diye konuştu.

Eroğlu, "KKTC vatandaşları, bir anlaşma olması halinde ortaya çıkacak ortaklık devletinin de vatandaşı olacak. Başka türlü bir uygulama ne insanlık haysiyetiyle, ne de dünya kurallarıyla bağdaşmaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Halkın Adalet Konseyi (HAK) yönetimini kabul etti. Eroğlu, görüşme öncesinde basına yaptığı açıklamada, görüşmelerin yoğunlaştığı bugünlerde kendisine verilen desteği memnuniyetle kabul ettiğini söyledi. Eroğlu, "Müzakere masasında bir anlaşma olur mu olmaz mı tartışması devam ederken böyle bir desteğin gelmesi beni memnun etmiştir." şeklinde konuştu.

Müzakereleri, bütün halkı memnun edecek şekilde sonuçlandırmak istediklerini dile getiren Eroğlu, "Hepimizin beklentisi, Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda huzur ve güven içinde, gelecek endişesi taşımadan yaşayabileceği bir anlaşma ortamının yaratılmasıdır. Bütün gayretim bu yöndedir" şeklinde konuştu.

"KENDİ HALKIMIZIN İSTEKLERİNİ GÖZ ARDI EDECEK DEĞİLİZ"

"KKTC adına müzakere masasına oturduğu günden bu yana iyi niyetle kalıcı bir anlaşma gerçekleştirebilmek için mücadele vermekte olduğunu aktaran Eroğlu, "Bazı çevrelerin 'Eroğlu anlaşma istemez' söylemlerine pek kulak vermiyorum. Neticede halkın ne istediğini bilerek, samimi bir şekilde müzakereleri sürdürmekteyim. Karşı tarafın aşırı istekleri tatmin edilecek diye kendi halkımızın isteklerinden vazgeçecek değiliz. Bu nedenle geçmişi yeniden yaşatmayacak, bugünkü gerçekleri göz ardı etmeyecek bir anlaşma arayışı içindeyiz." diye konuştu.

Eroğlu, müzakerelerde karşı tarafın da bazı istek ve taleplerinin olmasının normal olduğunu ancak sadece bir tarafın isteklerini yerine getirerek yapılacak bir anlaşmanın, diğer tarafın mahkumiyeti anlamına geleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, halkın isteklerini gözeterek sürdürdüğü müzakerelerde özellikle halkı tedirgin etmeyecek, huzursuz yapmayacak ve gönül huzuruyla evet diyebilecekleri bir anlaşma arayışı içinde olduklarını kaydetti.

Eroğlu, vatandaşlar arasında, geldiği yere bakarak ayrım yapmaya çalışanların düşüncelerine şiddetle karşı olduklarını söyledi.

NÜFUS SAYIMI

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Pazar günü yapılacak nüfus sayımına da değinerek, bazı çevrelerin vatandaşı sayılmamaya teşvik etmeye çalışmasını eleştirdi. Eroğlu, "Kendi nüfusumuzu bilmeliyiz. Ekonomi programı yapılırken, müzakere masasında karşı tarafın ortaya attığı bazı görüşleri değerlendirirken, nüfus yapımızı bilmekte fayda vardır." dedi.

(CİHAN)

Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,816 µs