En Sıcak Konular

CHP'nin seçim vaatleri

14 Haziran 2007 10:49 tsi
CHP'nin seçim vaatleri CHP'nin gelecek hafta açıklanması beklenen seçim bildirgesinde, üç yeni bakanlık kurulması, ÖSS'nin kaldırılması, tarımda kullanılan mazotta ÖTV uygulanmaması, yoksul ailelere nakdi yardım ve yeşil kart uygulamasına son vererek nüfus cüzdanıyla sağlık h

CHP'de Genel Sekreter Önder Sav başkanlığındaki komisyon, seçim bildirgesiyle ilgili çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. DSP'lilerin de katkı verdiği bildirgenin gelecek hafta açıklanması bekleniyor.

Alınan bilgiye göre, bildirgedeki vaatler arasında, Esnaf ve KOBİ Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ve Yerel Yönetimler Bakanlığı adı altında üç yeni bakanlık kurulması yer alıyor.

''Sıfır açlık'' hedefine vurgu yapan CHP, yoksul ailelere nakdi yardım, yeşil kart uygulamasına son verilerek nüfus cüzdanıyla sağlık hizmeti, tarımda kullanılan motorinde uygulanan ÖTV'nin kaldırılması, tarımsal ilaçlar ve gübrede yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 1'e indirilmesini vadediyor.

CHP'nin seçim vaatleri arasında, bölgesel teşvik uygulaması yerine sektörel teşvik uygulamasına geçilmesi, muhtarlar ve sanatçıların sigorta primlerini devletin ödemesi, Doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde kalkınmayı sağlamak için devlet yatırımlarına ağırlık verilmesi, ücretin üzerindeki vergi ve sosyal güvenlik pirimi yükünün azaltılarak OECD ülkeleri düzeyine çekilmesi, memurlara grev ve toplu sözleşme hakkı tanınması da yer alıyor.

ÖSS KALDIRILACAK

Seçim bildirgesinde eğitime yönelik olarak ortaya konulan hedefler arasında ÖSS'nin kaldırılması ve lisede mesleki teknik eğitime ağırlık verilmesi de bulunuyor.

Ayrıca üniversite öğrencilerine verilen kredilerin 250 YTL'ye yükseltilmesi, kredilerini ödemedikleri için haklarında işlem yapılanlara da bazı ödeme kolaylıkları getirilmesi de CHP'nin vaatleri arasında yer alıyor. Buna göre, kredi borcu olanların faizleri affedildikten sonra ana parayı taksitle ödeyebilecekler.

gerçekgündem



Bu haber 215 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,830 µs