En Sıcak Konular

Ülkücüden isyan ve istifa

14 Haziran 2007 10:12 tsi
Ülkücüden isyan ve istifa 1976'dan beri ülkücü camianın içinde olan, 2002’de de Kocaeli milletvekili adayı olan ve 2,5 yıl Gebze MHP İlçe Başkanlığı yapan 35 yıllık ülkücü Abdurrahman Dede, son zamanlardaki şehit cenazelerinde MHP’nin devlet büyüklerine yönelik takınd

Kardeşi Numan Dede’yi 1989 yılında Silopi’de 21 yaşındayken çatışmada kaybeden Abdurrahman Dede, MHP camiasının Doğu Perinçek ve Çağdaş Yaşamcılar ile birlikte oy beklentisi ile şehit cenazelerini suistimal etmesi ve devlet büyüklerini yakışıksız biçimde protesto etmesinin istifasına sebep olduğunu kaydetti.

'Devlet büyüklerine yönelik çirkin davranışlar çok rahatsız edici'

Vakit’e konuşan Dede, kardeşi Numan Dede’nin Gebze’nin ilk şehidi olduğunu söyledi. Son zamanlardaki şehit cenazelerinde ekrana yansıyan manzaraların şehit ağabeyi olarak kendisini rahatsız ettiğini anlatan Dede, “Son günlerde bakıyorum, ne kadar inançtan uzak adam varsa şehitleri istismar ediyor. Şehitleri inançlı kesime karşı kullanıyor. MHP de bu insanlarla birlikte, bu cenazelerde protestoda bulunuyor. Bu bende çok rahatsızlığa sebep oldu” dedi..

Dağda Apo’nun elinden gül alırken poz veren Doğu Perinçek’in bile cenazeleri kullanmaya başladığına işaret eden Dede, "Devlet büyüklerine yönelik çirkin davranışlar çok rahatsız edici. Siyasette ve basının bir bölümünde kirlilik oluştu; bunun içine şehitleri de çekmeleri çok tehlikeli. Cenazeye katılan devlet büyüklerimiz milletin içerisinden çıkmış, milletimizin seçtiği insanlar. Kalkıp tepki göstermeyi yanlış algılıyorum. Onlara bu platformda yapılan saygısızlığın, millete karşı yapıldığını düşünüyorum. Bir gün Tansu Çiller, Gebze’ye şehit ailelerine ödül vermeye gelince, ödülü benim almam istendi. Ben fikrini paylaşmasam da Türkiye Cumhuriyeti Başbakan’ı olduğu için elini öptüm, aldım ödülü. Milletin seçtiklerine saygı gösterilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

'Ecevit'e gösterdikleri hoşgörüyü AK Partili bakanlardan esirgiyorlar'

“1976 yılından bu yana ülkücü camianın içerisindeyim. Son 15 yıldır aktif olarak MHP’de siyaset yapıyorum. 1999 yılında MHP’nin Gebze Belediye Başkan adayı oldum. Daha sonraki yıllarda 2,5 yıl ilçe başkanlığı yaptım. 2002 yılında Kocaeli’nden milletvekilliği adaylığında bulundum” diyen Abdurrahman Dede, "MHP’nin, milletin çoğunlukla seçtiği devlet adamlarımızı cenazelerde protesto etmelerini yanlış gördüm. Devlet Bahçeli ve MHP’lilerin Başbakanken Ecevit’e gösterdikleri hoşgörüyü, AK Partili bakan ve TBMM Başkanı’ndan esirgiyorlar. Bunlar doğru şeyler değil. Protesto mekanı şehit cenazeleri olmamalı. Şehit cenazeleri siyasetin içine çekilip istismar edilmemeli. Bunlar hiç doğal karşılanacak şeyler değil. Bu rahatsızlıklarımdan dolayı MHP’nin Gebze İlçe Başkanlığı’na giderek istifa dilekçemi verdim”

'Başbakan'a haksızlık ediliyor'

Şehitlerle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a haksızlık edildiğini kaydeden Dede şunları söyledi: “Ben bir şehit ağabeyi olarak aynı siyasi fikri paylaşmamamıza rağmen, Başbakan Erdoğan’ın “askerlik yan gelip yatma yeri değildir" sözlerinin yanlış yorumlandığını düşünüyorum. Ben o cümlenin gerçekten yan gelip yatanlar için söylendiğine inanıyorum ve bazı çevreler gibi hiçbir art niyet aramıyorum. Çünkü benim kardeşim çatışırken can verdi. Niye alınayım ki. 3,5 saat kalleşlerle çatıştı ve öyle şehit oldu. Ben hiç gocunmuyorum. Yan gelip yatanlar var demek ki, bu sözlerden onlar alınıyor. Şehitleri siyasi sermaye olarak gören çevreler bu iyi niyetli sözleri malzeme yaparak Başbakan’ı ve siyasi hareketini yıpratmak istediler. Beni en çok üzen de böyle kullanılmak oluyor.”

Vakit

 

 



Bu haber 205 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,931 µs