En Sıcak Konular

'Helal internet' İstanbul'da tanıtıldı

2 Aralık 2011 13:26 tsi
İslami sosyal medya sitesi salamworld.com İstanbul'daki merkezinde tanıtıldı. Site, 3 yıl içinde 30 ila 50 milyon üyeye ulaşmayı amaçlıyor. İslam kütüphanesi ve islam ansiklopedisi içerek site, İslam dünyasındaki sosyal medya boşluğunu dolduracak.

İslami sosyal medya projesi salamworld.com ''helal internet'' hizmetiyle İslam dünyasındaki boşluğu doldurmayı amaçlıyor.

İslam dünyasının Facebook'u salamworld.com, Ortaköy Emin Vafi Korusu'ndaki merkezinde Türk ve Arap gazetecilerin davetli olduğu akşam yemeğinde tanıtıldı.

3 yılda 50 milyon üye

Sitenin kurucularından Dağıstanlı işadamı Ahmed Azimov, salamworld.com'un 3 yıl içinde 30 ila 50 milyon üyeye ulaşmayı amaçladığını söyledi.

Salamworld.com'un İslam dünyasının dört bir yanından işadamları ve entelektüellerden oluşan bir kurucular heyeti olduğunu belirten Azimov, sitenin kurulması sürecinde bütün İslam coğrafyasını gezdiklerini ve özellikle gençlerin sosyal medyadan beklentilerini yerinde tespit ettiklerini bildirdi.

Kişisel bilgiler satılmayacak

Müslüman gençlerin çoğunlukla Amerikan menşeli sosyal medyaya karşı bir güven sorunu olduğunu belirten Azimov ''Gençler bu sitelere girdikleri kişisel bilgilerin güvende olduğuna inanmıyor. Pekçok genç bize bu sitelerde İslami gruplalrın belli bir sayıya eriştiği anda kapatıldığını, buna mukabili İslam karşıtı grupların teşvik edildiğini gözlediklerini söyledi. Biz salamworld.com olarak en büyük önemi güvenliğe veriyoruz. Kişisel bilgiler ticari amaçla kullanılmyacak'' şeklinde konuştu.

 Kendini geliştirme platformu

Salamworld.com'un bir kendini geliştirme platformu olacağını söyleyen Azimov, internetin çocukların yetişmesindeki rolüne ünlü aktör Brad Pitt'i örnek gösterdi. Brad Pitt'in çocuklarını internete sokmayacağını açıkladığını söyleyen Azimov ''Değerlere önem veren insanlar batıda da var'' dedi.

Hem ticaret, hem hizmet

Salamworld.com'un sadece ''hizmet'' amacı gütmediğini, ticari başarıyı da hedeflediğini belirten Azimov ''Başarılı ticaret, İslam'a hizmete de katkı sağlar. İslam dünyası yeni teknolojilerde geride kaldı. Bu mesafeyi kapatacağız'' dedi.

Büyük şirketler ortak olmak istiyor

Dünya çapında pekçok büyük şirketin salamworld.com'a ortak olmak için girişimde bulunduğunu ifade eden Azimov ''Bizim değerlerimiz, kriterlerimiz var. Bunlara uyan herkesle ortaklık yapabiliriz. Ama bunlara uymayanları reddettik'' şeklinde konuştu.

 Arap Baharı sosyal medyanın önemini gösterdi

Salamworld.com'un İslam dünyasında 2006'dan beri denenen çeşitli sosyal medya projelerinden elde edilen tecrübeyle yola çıktığını ifade eden Azimov Arap coğrafyasında ''Arap baharı'' olarak nitelenen halk hareketlerinin bu girişime hız verdiğini açıkladı.Azimov, ''Arap baharı''nın sosyal medyanın önemini göstedğini söyledi.

700 milyon müslüman internet kullanıcısı

Dünyada 1,5 milyar müslüman bulunduğunu, bunların yüzde 54'ünün 25 yaşın altında olduğunu ve 250 - 300 milyon müslümanın internet kullandığını belirten Azimov, önümüzdeki 10 yıl içinde müslüman internet kullanıcılarının sayısının 700 milyonu bulacağını öngördüklerini kaydetti.. Azimov, salamworld.com olarak hedeflerinin bu kitleye güvenli, zararlı içerik barındırmayan, politik ve coğrafi engelleri kaldıran bir internet platformu sağlamak olduğunu söyledi.

İstanbul dünyada çok özel bir yeri var

Salamworld.com'un merkezinin İstanbul olacağını, Moskova ve Kahire'de ise birer ofisinin bulunacağını belirten Ahmet Azimov ''İstanbul'un hem dünyada ve de İslam dünyasında çok özel bir yeri var. Ayrıca Türkiye güvenli ve istikrarlı bir ülke. Baskı yok. Demokrasi var. Ayrıca Türkiye İslam dünyasında en çok internet kullanıcısı olan üç ülkeden biri. Bu nedenle merkezimizi İstanbul olarak belirledik'' şeklinde konuştu.

Helal İnternet

Son yıllarda ortaya çıkan ve hızla gelişen ''Helal ekonomi''ın internet ayağı olmayı hedefleyen salamworld.com ''helal internet hizmetleri'' sunmayı ve giderek bir ''İslami sanal dünya'' oluşturmayı hedefliyor.

Salamworld.com misyonunu ''Gerçek değerlerin güçlendirilmesi, ümmeti sanal dünyada birleştirmek, haramı engellemek ve barış ile uyumu korumak'' olarak açıklıyor. Site müslümanlar arasındaki dil, coğrafya ve ideoloji sınırlarını kaldırmayı amaçlıyor.

Uluslararası ekip

Salamworld.com projesi Azerbaycan, Mısır, İngiltere, Almaya, Hindistan, Kazakistan, Özbekistan, Malezya, Pakistan, Rusya, İspanya, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden uzmanların bulunduğu uluslarararası bir ekip tarafından geliştiriliyor. Sitede İslami topluluklar kendi sayfalarını oluşturabilecek, üyelerini yönetebilecek, bilgi dolaşımını kontrol edebilecek kendi içeriğinin sorumluluğunu üstlenebilecek.

İslam kütüphanesi ve İslami Wikipedia

Sitede İslam kültürüne ait kitaplardan oluşan bir kütüphane, kullanıcıların ortaklaşa geliştireceği wikipedia benzeri bir İslam ansiklopedisi, tanınmış akademisyen ve uzmanlara soru yöneltilebilecek interaktif bir danışma bölümü yer alacak. Bunun yanı sıra İslam coğrafyası şehirlerini tanıtan rehberler, online video yayınları, haber bölümleri, eğlence ve eğitimi birleştiren oyunlar, online eğitim modülleri ve haç ile umre ziyaretleri için yardım bölümleri de sitede bulunacak. Sitede, online ''helal alışveriş'' araçları kullanılacak ve İslami ''altın dinar'' fikrini temel alan yenilikçi bir ödeme sistemi geliştirilecek.

Başlangıçta 8 dilde yayın yapacak site, 2012 başında 500 bin kullanıcıyla test yayınına başlayacak, 6 ay içinde ise gerçek yayına geçecek.

AA



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,531 µs