En Sıcak Konular

Molotof atanların ailesi de sorumlu

2 Aralık 2011 09:43 tsi
Molotof atanlarla ilgili yargının son kararından sonra valilikler de harekete geçti.

Diyarbakır Valiliği, taşlı veya molotoflu eylemlere katılan çocukların ailelerini önce uyaracak. Suç tekrarlanırsa para cezası kesecek. Bu da sonuç vermezse Çocuk Koruma Kanunu'na dayanarak, çocuk Sevgi Evleri'ne yerleştirilecek.

Diyarbakır Valiliği, molotoflu ve taşlı eylemlere katılan çocuklar için devrim gibi bir karara imza atmaya hazırlanıyor. Vali Mustafa Toprak, "5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu'na istinaden bu çocukları ailelerinden alıp Sevgi Evleri'ne yerleştireceğiz" dedi.Terörolaylarında ön saflara sürülen; molotof kokteyli atan, sokaklarda ateş yakan çocuklar, devletin koruması altına alınacak. Uygulama, sorunu en derinden yaşayan illerden Diyarbakır'da başlatılacak.

AMAÇ , İSTİSMARI ÖNLEMEK
Sokak eylemlerinde taş ve molotof kokteyli atarken yakalanan çocuğun ailesi Çocuk Şube polisleri tarafından uyarılacak. Buna rağmen çocuk o eylemi yapmaya devam ederse bu kez aileye 150 lira para cezası verilecek. Bu da çözüm olmazsa, bu kez 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu devreye sokulacak, mahkeme yoluyla çocuk ailesinden alınacak. Çocuk istismarının önüne geçmeye kararlı olduğunu söyleyen Vali Mustafa Toprak, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Emniyet Çocuk Şubesi'nin eş güdümle çalışacağını belirtti. Anne ve babaları uyaran Vali şöyle dedi: "Her ne kadar sosyologlarla, psikologlarla, rehber öğretmenlerle bu konuda çalışma yürütsek de, Diyarbakır'da taş ve molotof atan, refüjlerde mendil, su satan çocukları görüyoruz. Demek ki sosyal tedbirlere ilaveten, kanuni maddeleri de çalıştırmamız gerekiyor. İkaz, eğitim ve cezalara rağmen aileler çocuklarına sahip çıkmıyorsa sosyal devlet olarak biz bu çocukları mahkeme kararıyla ailelerinden alıp Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme kurumu bünyesindeki 6-7 kişilik Sevgi Evleri'ne yerleştireceğiz. Amacımız aileleri cezalandırmak değil; çocukları, suç ve istismardan uzaklaştırmak."

sabah
 

Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,043 µs