En Sıcak Konular

Derin isim ve oluşumları anlattı

2 Aralık 2011 08:37 tsi
Derin isim ve oluşumları anlattı Gözaltında iki gün kaldıktan sonra serbest bırakılan Eymür’de 90’lı yılların karanlık dönemlerine ait belgeler çıktı.

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen faili meçhuller ve Susurluk soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan eski MİT Kontterör Daire Başkanı Mehmet Eymür’ün, Susurluk ve 1990’lı yıllarda devlet içerisindeki hukuk dışı oluşumları isimler vererek detaylarıyla anlattığı öğrenildi.

Taraf’ın ulaştığı bilgilere göre, soruşturma savcılığının talimatıyla İstanbul Sarıyer’deki evinde gözaltına alınan Mehmet Eymür’ün evinde yapılan aramalarda, Susurluk kazasının yanı sıra 1990’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetler ile ilgili önemli bilgiler ele geçirildi. Ele geçirilen bilgilerin soruşturmanın seyrini değiştireceği belirtiliyor. Eymür’ün evinde el konulan bilgisayar hard diskleri, CD ve kasetler, çözümlenmesi için kriminal incelemeye alınırken, el konulan belgeler arasında o dönemde devlet, mafya ve siyasiler arasındaki kirli ilişkileri belgeleyen fotoğraflar bulunuyor. Savcılığa ulaşan ön bilgide, aramalarda Susurluk kazası ve devlet içerisindeki yapılanmanın detayları, bu yapılanmada yer alanların isimlerinin bulunduğu liste ve yapılan görüşmelerin kaydedildiği bir ajanda da ele geçirildi.

Dokuz sayfalık ifade verdi

Edinilen bilgilere göre, yurtdışı çıkış yasağı koşulu ile serbest kalan eski MİT’çi Mehmet Eymür, savcının sorduğu tüm soruları yanıtladı. Eymür, dokuz sayfalık ifadesinde savcıya Susurluk ve devlet içerisindeki hukuk dışı yapılanmada yer alan isimleri ve oluşumları anlattı. 1990’lı yıllarda yaşanan olaylarla ilgili detaylı bilgi verdi. Savcı, Eymür’e, “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın hukuk dışı yapılanmada nasıl bir rol üstlendiği konusunu da sordu. Eymür, Yeşil’in MİT içerisinde görev yapmadığını ancak JİTEM yapılanmasının içerisinde olduğunu söyledi. Bu arada, Eymür’ün savcıya aramalarda ele geçirilen verilerin dışında, “bende çok şey var” dediği de öğrenildi.

Taraf



Bu haber 795 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,558 µs