En Sıcak Konular

Bingöl ve Hatay'da operasyon

1 Aralık 2011 16:31 tsi
Yapılan operasyonda eylem yapmak üzere kente geldikleri belirlenen 3 terörist yakalandı...


Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerince dün akşam saat 21:55'te  Saray Mahallesi'ndeki bir taksiye yönelik operasyon düzenlendiği belirterek, araç sürücüsü ile 3 teröristin gözaltına alındığını söyledi.

Operasyonda eylem yapmak üzere Bingöl'e gelen teröristlerle birlikte 9 el bombası, 5 el yapımı bomba, 1 kilogram plastik patlayıcı, 2 uzun namlulu silah, birisi makineli 3 tabanca ile çok sayıda fişek ve şarjörün ele geçirildiğini kaydeden Vali Güvençer, ''Gözaltına alınan 4 kişinin sorgusu sürüyor. Yakalanan teröristlerden 2'si örgütün dağ kadrosunda, birisi de şehir kadrosunda yer alıyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor'' dedi.

Hakkari'de terörle mücadele

Hakkari'de PKK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 18 kişiden 7'sinin tutuklandığı belirtildi.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında, il merkezinde 28 Kasım 2011 tarihinde PKK terör örgütüne yönelik yayılan operasyonel çalışmalarda, PKK terör örgütü tarafından sansasyonel nitelikte yapılacak olan bombalı eylemlerde kullanılacak bomba malzemelerini metropol illere aktaracakları tespit edilen şahıslara yönelik 28 Kasım 2011 tarihinde yapılan operasyonlarda, gözaltına alınan 4 şahsın tahkikatlarına devam edildiği bildirildi.

Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, 4,5 kilogram A4 plastik patlayıcı, 7 adet elektrikli kapsül, 2 adet cep telefonu ile hazırlanmış uzaktan kumandalı anahtar sistemi, çok sayıda sigara paketine hazırlanmış gecikmeli bomba düzeneği, 6 adet pil bloğu ve çok sayıda yardımcı malzeme elde edildiği belirten açıklamalada, "Güvenlik güçlerine yönelik bombalı eylem yapmak üzere keşif faaliyetlerinde ve bombalı eylem hazırlığında bulunan şahıslara yönelik yapılan operasyonlarda toplam 14 şahıs yakalanmış bunlardan 7;si çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanmıştır. Şahısların ikametlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda, PKK terör örgütü tarafından kırsal alanda kullanılan uzaktan kumandalı bomba düzenekleri, çok sayıda bomba yapımında kullanılan malzeme, eylem yapılacak bölgeye ait eylem krokisi elde edilmiştir'' denildi. (AA) 

Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,593 µs