En Sıcak Konular

Gökçek büyük sırrını açıkladı

1 Aralık 2011 16:29 tsi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, başarılı siyasetin sırlarını anlattı...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, siyasette başarılı olunması için samimiyet ve kendine güvenin önemli olduğunu belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Gökçek, AK Parti Genel Merkez ARGE Başkanlığı Siyaset Akademisi'nde çoğunluğu gençlerden oluşan siyasetçi adaylarına yönelik bir konuşma yaptı.

Açıklamada konuşmasına yer verilen Melih Gökçek, Türk siyasi hayatında görev almaya talip akademi üyelerine başarının sırlarını anlattı, kent gündemi, projeler, spor, özel hayatı ile ilgili soruları da yanıtladı.

Gökçek, ''Her zaman fakiri fukarayı kollayın, dualarını alın, kararlı olun, haram ile helali iyi ayırın, toplum içinde kararlarınızı dile getirin, başarılı olana ödül, başarısız olana cezasını verin, 'Ben en iyisini bilirim' demeyin, bir göreve birini seçecekseniz ehil olanı seçin, sosyal medyayı mutlaka iyi kullanın'' önerilerinde bulundu.

Siyasetin esaslarının başında samimi olmanın geldiğini bildiren Gökçek, ''Gerçekten, söylediklerinizi yerine getirmek zorundasınız. Yapamayacağınız işi vaat etmemek, insanları aldatmayacak siyaset önemli'' ifadelerini kullandı.

Siyasette ikinci olarak ''Kendine güvenin'' gerekli olduğuna vurgu yapan Gökçek, şunları kaydetti:

''Benim siyasette gördüğüm, genelde insanlar kendine güvenmez. Bu yüzden de karşısında kendisinden daha güçlü insan olmasını istemez. 'Ben daha iyi bir yere nasıl gelebilirim?', 'Bunun ayağını nasıl kaydırırım?' diye düşünür. Maalesef bütün siyasi partilerde bu böyledir. Başkasıyla uğraşmak yerine en iyisini yapmayı hedefleyin, mutlaka birileri tarafından fark edilip, yükselirsiniz.''

Siyasette insanı en fazla yıpratan konunun dedikodu olduğunu ifade eden siyasete girmeyi düşünenler için en önemli konulardan birinin de fakir fukarayı kollamak, onlarla birarada bulunmak olduğunu belirtti.

Gökçek, şöyle devam etti:

''Samimi olun, kendinize güvenin, haset ve kıskançlık yapmayın, dedikoduya prim vermeyin, fakiri fukarayı kollayın, dualarını alın. Bazıları toplumun içinde fikirlerini söylemekten hoşlanır. Bazısı da sadece ve sadece lider konumundaki insanı teyit eder, ona yağ çekmekten hoşlanır. Bence birincisini tercih edip fikrinizi söylemelisiniz. Şahsiyetiniz fikrinizle ortaya çıkar. Sizi yöneten kişinin fikrine uymak zorunda değilsiniz, ama söylemlerinize rağmen karar alınmışsa ona da uymak asıldır. 'Ben uymam' diyemezsiniz. Bu ikisinin dengesini son derece iyi tutturmak lazım.

Başarılı olana ödül, başarısız olana mutlaka ceza verilmesi gerekir. Eğer belli bir konuma geldiyseniz de göreve daima ehil olan insanı getirin. Bir televizyon programına çıkacaksanız mutlaka çok iyi hazırlanın, dersinizi çok iyi çalışın. Sosyal medyayı çok iyi kullanmanız lazım. İstikbal sosyal medyada.''

Soruları cevapladı

Gökçek, ''Profilinizde ticaret, bürokrasi, basın, milletvekilliği, belediye başkanlığı gibi çeşit çeşit alanlar var. En çok hangisinde mutlu oldunuz?'' sorusu üzerine şunları belirtti:

''Hayatta yaptığım işler arasında en büyük keyfi Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü sırasında aldım. Yetime, fakir fukaraya hizmet etmek ayrı bir keyif. İkinci sırada ise tabii ki belediye başkanlığı var. Belediye başkanlığında verdiğiniz kararı yapma imkanınız var. Sağ olsunlar belediye meclis üyeleri de kararlarımıza saygı gösteriyorlar, destekliyorlar ve biz bunu yaptık diyebiliyorsunuz. Milletvekilliği de bir hizmet, ama hareketli olan insanları TBMM tatmin etmiyor. Daha hareketli olanlar belediyeciliği tercih ediyor. Belediye başkanlığında yaptığım hizmetler nazarında daha mutlu olduğumu söyleyebilirim.

Arkanızda hesap veremeyeceğiniz konu olmayacak. Siz kendinize güveniyorsanız rahatlıkla müdafaa etme durumunuz olur. Eğer dersinize de iyi çalışmışsanız başarısız olma ihtimaliniz sıfır.

Adam yetiştirmek benim de arzum, ama başta söylediğim haset ve dedikodu meselesi var ya maalesef hepimizde mevcut. Belli girişimlerim olsa hemen dedikodu yapıyorlar. 'Melih teşkilat yapıyor, birilerini topluyor' diyorlar. Bazılarının benden çekincesi var, ama geldiğim, geleceğim bir belediye başkanlığıdır. Milletvekili arkadaşlarla bile çok nadir biraraya gelirim. Eğer biraraya gelmeye başlarsam dedikodu başlar. Parti içinde o yüzden gençlere yönelik fazla bir şey yapamıyorum. Bunun dışında kalmanın tek yolu kendi işine bakmak. Ama aslında bize düşen görevlerden bir tanesi 40-50 arkadaşı eğitmek ve bizden çok daha eğitimli arkadaşların çıkmasına vesile olmak.''

Ankara projeleri

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde oldukça sürat kazandıklarını açıklayan Gökçek, 5 bin konutun inşasına başlamak üzere olduklarını ve 2013 ortalarına kadar bu konutları teslim etmek istediklerini kaydetti.

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde 8 bin hak sahibine gelecek ay kura ile evlerinin dağıtılacağını bildiren Gökçek, ihalesi yapılan 700 metrekarelik rekreasyon alanının gelecek yıl 10. ayda bitirileceğini, içinde müzik ve ışık gösterilerinin yer alacağı 12 ayrı bölüm bulunacağını belirtti. Bu rekreasyon alanının uluslararası bir gösteri merkezi olacağına dikkati çeken Gökçek, Gençlik Parkı'ndaki su ve ışık oyunun dünyada sayılı gösterilerden biri olduğunu ifade etti.

Kızılay'daki bina cephelerinin değiştirilebilmesi için kanun düzenleneceğini ifade eden Gökçek, şunları kaydetti:

''100. Yıl Çarşısı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Anafartalar Çarşısı ile Gümrük Bakanlığı binasının tamamını yıkıp şehir merkezine devasa bir meydan yapacağız. Otobüs terminalini Mamak'a çöplüğün karşı köşesindeki yere taşıyıp, boşalan yere de Ulus esnafı için küçük dükkanlar yapacağız.''

Gökçek, sokak hayvanlarına ilişkin projelerinin sorulması üzerine de şunları aktardı:

''Sokak hayvanları gerçekten Ankara'nın çok ciddi bir sorunu. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Gölbaşı Belediyesinin yerini devraldık ve yeniliyoruz. Aslında şöyle bir hayal kurmuştuk. Büyük bir çiftlik yapalım, hayvanları orada muhafaza edelim diye. Ama şöyle bir gerçek ortaya çıktı. Bu hayvanların 10-12'si biraraya gelip diğerlerini öldürüyor. Bütün hayvanları bir yerde toplamakta sıkıntı var. Onun için tek yol var. Almak, kısırlaştırmak ve bırakmak. Öyle bir durumda da diğer şehirlerden kamyonlarla getirip, bırakıp, kaçıyorlar. Çok zor bir iş inşallah yapacağız.'' (AA)


Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,494 µs