En Sıcak Konular

Şahin: Faili meçhuller tarih oldu

1 Aralık 2011 13:36 tsi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, güvenlik hizmetlerinde dönüşüm yaptıklarını ifade ederek, ''Bugün ülkemizde faili meçhul olaylar tarih olmuştur'' dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Antalya programı kapsamında Altınova Polis Merkez Amirliği ile Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağışlanan araçların teslim ve plaket törenine katıldı. Törende konuşan Şahin, Antalya'nın Türkiye'nin marka şehirlerinden birisi olduğunu belirterek, "Türkiye'miz çok güzel, her yeri ile insanıyla çok güzel, doğasıyla insanı birbirine yakışan ülkeler yarışması yapılsa. Ben iddia ediyorum. Anadolu ve insanı birbirine en çok yakışan ülkedir. Bugün bunun en güzel örneğini yaşıyoruz.

Bu ülkenin en önemli güvenlik hizmetlerini yürüten kurumlarından biri olan polis teşkilatına, vatanını sevmenin, sahiplenmenin örneğini gösteriyorlar. Başka ülkelerde pek örneği olmayan, bizde çok örneği olan bu tutum ve davranış, bizim insanımızın Anadolu'ya ne kadar yakıştığını gösteriyor" diye konuştu.

Anadolu'nun bütün insanlarının birbirine benzediğini kaydeden Bakan Şahin, "Dil bir, inanç bir, akıl bir, duygu bir, düşünüş bir, geçmiş bir, bugün bir, gelecek bir ve biz yüzeysel faklılıkların altında yatan büyük birliği hep fark ederek yaşayan bir milletiz. Paylaşan bir milletiz. Antalya sizin olduğu kadar Türkiye'nin, bizim de aşkımız. Antalya'nın her yönüyle güzel olması gerekir. Yoların kalitesi, otellerinin kalitesi kadar sunulan her hizmetin Türk milletine yaraşır, yakışır şekilde olması gerekir.

Güvenlik olmazsa olmaz hizmetlerimizdendir. Farkındalık açısından bir duyarlılığa sahip olan insanımız kendiliğinden devreye girerek, bu güzel emniyet teşkilatına araç temininde gönüllü bir davranış ortaya koyuyor" dedi.

"FAİLİ MEÇHULLER BUGÜN SIFIR NOKTASINA GELMİŞTİR"

Bakan Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Devlet olarak, hükümet olarak en büyük davranış tarzımız büyürken küçülmemizdir. Yani tevazumuzdur. Dünyaya örnek olma özelliğimizi her zaman korumalıyız. Maddi alanlardaki büyümemizi hız kesimden devam ettirmeliyiz. Ülke olarak ekonomi ve sosyal alandaki büyümeyi gerçekleştirirken biz güvenlik hizmetlerinde de bir dönüşümü yapmaktayız. Bu dönüşüm akşamdan sabaha olmadığı için pek farkında değiliz. Bugün ülkemizde faili meçhul olaylar tarih olmuştur. Güvenlik ve hizmetleri zamana ve mekana meydan okurcasına modern anlayışla sağlanır hale gelmiştir. Güvenlik alanında büyük bir dikkat ve başarının sahibiyiz. Bunu yakaladık. Hain insanlarla karşılaşan, suçlularla, mafyalarla karşılaşarak tehlikeli pozisyonlarda gereğini ve görevini yapan emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerime fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Biz sizlerle övünüyoruz. Bu ülkede faili meçhullerin sıfıra yakın başarıyla aydınlatılmasının yanında firar, kaybolan, kaçan suçlularında yakalanması konusunda yüksek bir başarıyı güvenlik güçlerimiz yakalamıştır. Bu süreç bitmeyen bir çalışmadır. Hayat devam ettiği sürece de bu çalışma hep devam edecektir. Onlara destek olmak devletimizin ve aziz milletimizin görevidir."

Yakın tarihte bu ülkede sıkıntılı günler yaşadıklarını hatırlatan Bakan Şahin, "Unutmadığımız yıllar, dönemler var. 2000 yılına gençlerimiz çok eğlenceli ve sevinçli atmosferde giremedi. Ama 2011 yılında vatandaşımızın yüzü gülmekte, alnı dik hayatını yaşamaktadır. Bu günler yarınlarda daha başarılı günlere yerini bırakacaktır. Antalya'ya hükümet olarak önem veriyoruz. Antalya'da kamu hizmetlerini daha iyi mekanlarda vermek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Bakan Şahin, konuşmasının ardından hayırsever işadamlarına plaketlerini takdim etti. Altınova Sanayici İşadamları Derneği Zeki Erdoğan, Altınova Polis Merkezi'nin temsili anahtarını Bakan Şahin'e teslim etti. Bakan Şahin de aldığı anahtarı İl Emniyet Müdür'ü Ali Yılmaz'a verdi. Daha sonra Antalya Emniyet Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Yaşar Sabutay, araçların temsili anahtarını Bakan Şahin'e teslim etti ve araçların geçiş töreni gerçekleştirildi.

Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,769 µs