En Sıcak Konular

Kılıç: Cumhurbaşkanına saygısızlık olur

1 Aralık 2011 13:35 tsi
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yetkisini kullanmadan bir değerlendirmede bulunmanın ona ve TBMM’ye saygısızlık ve haksızlık olacağını söyledi.

Bakan Kılıç, TBMM’de basın mensuplarının şike yasası ile ilgili sorularını cevapladı. Bakan Kılıç, Cumhurbaşkanı Gül’ün daha ziyade ilk çıkan yasa ile ilgili eleştiri ve sitemlerini dile getirdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı’nın Türk milletinin birliğini temsil ettiğini, devletin başı olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, ''Cumhurbaşkanı’nın anayasal yetkileri vardır. Anayasal yetkilerini ne şekilde kullanacağı noktasında yol gösterici, öneri ya da yorumda bulunmak hiç birimizin haddi değildir. Anayasadan kaynaklanan yetkilerini, yine anayasa yorumu içinde değerlendirecek ve gereğini yerine getirecektir. Değerlendirmede bulunmadan, yetkisini kullanmadan önce yorumda bulunmak ona ve TBMM'ye haksızlık ve saygısızlık olacaktır.'' diye konuştu.

Kanunun hükümet tasarısı olmadığını ifade eden Bakan Kılıç, ''Kanun TBMM’nin ortak ürünüdür. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sevk edilen bir metin değildir, Suat Kılıç'ın kişisel görüşleri de hiçbir şekilde değildir. Dört siyasi parti grubu adına o grupların, grup başkanvekillerinden birinin imzası vardır. Sahibi TBMM olduğuna göre, Cumhubaşkanımızın anayasal yetkilerini kullanmak suretiyle ortaya koyacağı işlemin muhatabı TBMM olacaktır. Cumhurbaşkanı yetki kullanmadan, kullanmadığı yetki üzerinden değerlendirmede bulunmak makama saygısızlık olabilir.'' şekilnde konuştu.



CİHAN

Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,436 µs