En Sıcak Konular

Van'dan acil yardım çağrısı

1 Aralık 2011 13:26 tsi
Van'dan acil yardım çağrısı "Gıda ve su deposundaki tüm yardımlar dağıtıldı. Bu depomuz şimdi boş"

Van Valiliği Kriz Merkezi Yardım Toplama ve Dağıtma Koordinasyonu'ndan Sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa Çitfçi, deprem sebebiyle Van'a gelerek 5 ayrı ana depoda toplanan yardım malzemelerini stoklamadan ihtiyaca göre dağıttıklarını belirterek, “Bay, bayan ve çocuk iç çamaşırına şiddetle ihtiyaç var” dedi.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen depremlerin ardından Van'a ve Erciş'e Türkiye'nin her yerinden yardımlar akmaya başladı. Depremzedeler için Van Valiliği'ne gönderilen yardımlar 5 ana depoda toplanarak buradan vatandaşlara dağıtılmaya devam ediyor.

Van Valiliği Kriz Merkezi'nden edinilen bilgilere göre, 23 Ekim'den şimdiye kadar depremzedelere 151 bin 733 battaniye, 10 bin 442 elektrikli ısıtıcı, 3 bin 366 katalitik ısıtıcı, 156 bin koli gıda, 462 kamyon ve 2 bin 560 koli giyim, 390 kamyon ve 12 bin 500 koli muhtelif yardım dağıtıldı.

'Gıda ve su depomuz boş'

Van Valiliği Kriz Merkezi Yardım Toplama ve Dağıtma Koordinasyonu Biriminden Sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa Çiftçi, İl Özel İdare ile Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yardım depolarının kapılarını açarak, yapılan yardımlarla ilgili bilgi verdi. Depremden sonra Türkiye'nin her yerinde Van'a gönderilen yardımların 5 ayrı ana depoda toplandığını ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:
“Gıda ve su için İl Özel İdare B Kampüsündeki depo, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki depoda, yer ve üst battaniyesi, ısıtıcı ve temizlik malzemesi, Yün İplik'te ikinci el malzemeler, Van-Et deposunda yaklaşık 12 bin metrekare halı, yolluk, yataklar, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ndeki depoda ise halılar, giyim, ikinci el malzemeler, çocuk maması gibi malzemeler depolanıyor. Gelen yardım malzemeleri stoklamadan dağıtıyoruz. Bir vali yardımcımızın başkanlığındaki 150 kişilik bir ekip, gündüz mahalleleri gezerek evlerinin yanında kurdukları çadırlarda kalan vatandaşların ihtiyaçlarını tespit ediyor. Bize gelen talepler doğrultusunda ihtiyaçları depolarımızdan karışılıyoruz. Yine müftülük ve imamlar kanalıyla gıda ve diğer yardımlar devam ediyor. Depremden sonra gelen ikinci el yardım malzemelerini deprem bölgesinde oturup oturmadığına bakmadan her tarafa dağıtıyoruz. Bugüne kadar 250 kamyon ikinci el malzemesi dağıttık. Gıda ve su deposundaki tüm yardımlar dağıtıldı. Bu depomuz şimdi boş.”

Depolarda halıların henüz dağıtmadıklarını dile getiren Çiftçi, “Van-Et depomuzda yaklaşık 12 bin metrekare halımız bulunuyor. Halıları şimdiye kadar dağıtmadık. Konteynerler faaliyete geçtiği zaman bu halıları dağıtmaya başlayacağız. Yine depolarımızda yer ve üst battaniyesi, ikinci el malzemeler ve belli bir miktar temizlik malzemesi bulunmaktadır. Bunların da ihtiyaca göre dağıtımına devam ediyoruz” dedi.

“İç çamaşırına şiddetle ihtiyaç var”

Vali Yardımcısı Çiftçi, 23 Ekim'den bu yana Türkiye'nin her yerinde yardımlarını eksik etmeyen vatandaşlara teşekkür ederek, bu duyarlılığın devam etmesi gerektiğini söyledi. Deprem bölgesinde bay, bayan ve çocuklar için iç çamaşırına şiddetle ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Çiftçi, “Özellikle gıda yardımlarının “ramazan paketi” gibi pişirilmesi kolay gıda paketleri lazım. 1,2 ve 5 litrelik sulara ve mevsimin kış olması sebebiyle bay, bayan ve çocuk giyiminin yanısıra ıslak mendil, çocuk bezi ve bayan pedine ihtiyaç var.”dedi.

Depodaki yangın

Çiftçi, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ndeki yardım depolarında çıkan yangınla ilgili olarak, orada 10 gözden oluşan deponun 7 gözünde yardım malzemelerinin bulunduğunu belirterek, yangının 3 gözde çıktığını ve burada bulunan 5 bin metrekare halı, 3 kamyon ikinci el, 3 kamyon giyim ile 2 kamyon temizlik malzemesinin zarar gördüğünü söyledi. Çiftçi, yangının çıkış sebebinin, olay yeri inceleme ekiplerinin araştırmasının ardında belli olacağını kaydetti.

A.A.



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,946 µs