En Sıcak Konular

Kırgızistan'da Atambayev dönemi resmen başladı

1 Aralık 2011 13:17 tsi
Kırgızistan'da 30 Ekim'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Demokrat Partisi lideri ve Başbakan (SDP) Almazbek Atambayev, bugün yemin ederek resmen göreve başladı.

Kırgızistan eski Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva'dan yemin ederek görevi devralan Almazbek Atmbayev reform sözü verdi.

Yemin töreninde ilk olarak söz alan Roza Otunbayeva, Kırgızistan'ın zor bir süreçten geçtiğini belirterek yeni seçilen Almazbek Atmbayev'e başarılar diledi. 30 Ekim'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kırgız halkının son derece önemli bir seçim yaptığını belirten Otunbayeva, seçim öncesi süreçte Kırgız halkının birlik ve bütünlüğünü korumayı başardıklarını söyledi.

Daha sonra yemin ederek söz alan yeni Cumhurbaşkanı Almazbek Atanbayev, Kırgız halkına kendisini bu göreve seçtiğinden dolayı teşekkür etti ve reform sözü verdi. Kırgızistan'da yeni bir dönemin başladığını ifade eden Almazbek Atambayev, ülkede devam eden demokratik sürecin hız kesmeden süreceğinin altını çizdi.

Kırgız halkının darbelerden ve gösterilerden bıktığını ifade eden Atambayev, ülkede yaşayan bütün vatandaşlara eşit haklar tanıyacaklarını ve adaletten ayrılmayacağı sözü verdi. Almaz Atambayev, konuşmasında Kırgızistan'ın yaşadığı zor dönemlerde kendilerine yardımcı olan Türkiye, Rusya, Kazakistan ve Özbekistan'a ayrı ayrı teşekkür etti.

Kırgızistan'da hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmayacağının altını çizen Almazbek Atambayev, ülkede gerek ekonomik, gerekse de enerji alanlarında yeni atılımlar yaparak Kırgızistan'ın hak ettiği yeri alacağını vurguladı.

Yemin sonrası Kırgızistan "Ak Sakallar" heyetinin duasını da alan Kırgızistan'ın çiçeği burnundaki Cumhurbaşkanı Atambayev, alkışlar eşliğinde yeni göreve başladı.

Yemin törenine Türkiye ve Gürcistan en üst düzeyde temsil edilirken; törene Kazakistan Başbakanı Karim Masimov, Rusya Devlet Başkanı İdaresi Başkanı Sergey Narışkin, Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı İsmail Tilivaldi, Moğolistan Devlet Başkanı İdaresi Başkanı D. Battulga, Şanghay İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Muratbek İmanaliyev, AGİT Genel Sekreteri Lamberto Zanier, Avrasya Ekonomik İşbirliği Genel Sekreteri Tair Mansurov, BDT İcra Sekreteri Sergey Lebedev, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja, Türk İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Halil Akıncı, Avrupa Birliği'nin Orta Asya'dan sorumlu özel temsilcisi Pierre Morel, BM Genel Sekreteri'nin Orta Asya özel temsilcisi Miroslav Yenca, ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Robert Bleik, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Grigori Karasin, Hindistan Dış İlişkilerden sorumlu Devlet Bakanı Edappakath Ahamed, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı H. Sadullah ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin katıldı.

56 yaşında olan yeni Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev iyi derecede Türkçe biliyor.

cihan

Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,923 µs