En Sıcak Konular

Bağış: 'Dik dur' talimatını yerine getirdik

1 Aralık 2011 08:56 tsi
AB Bakanı Egemen Bağış ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Belçika Aktif Dernekler Federasyonunu (FEDACTİO) ziyaret etti.

Federasyon yetkililerinden bilgi alan ve yürütülen faaliyetlerden memnun kalan Bağış, buradaki konuşmasında, dün Avrupa Parlamentosu'nun ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu'nda Hollandalı ırkçı milletvekili Barry Madlener'in karikatür provokasyonuna değindi.

Bağış, ''Orada yaşanan bir tatsız olay aslında sizin burada yaptığınız çalışmaların ne kadar elzem olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Malesef Avrupa'da hala tedavi edilmesi gereken çarpık zihniyetli, faşist zihniyetli ırkçılar var. Kendi kültürümüzün bize kazandırdığı o büyük medeniyetin gereği olarak bizim onlara da o tedavi imkanını sunmamız lazım'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine bu görevi tevdi ederken ''Diklenme ama dik dur'' talimatını verdiğini anlatan Bağış, ''Biz onun gereğini yaptık. Allah'ın izniyle ömrümüz yettiğince de yapacağız'' diye konuştu.

Bağış, Türkiye'nin AB üyeliğinin önündeki en büyük engelin önyargılar ve korkular olduğunu belirterek bunların aşılmasında FEDACTİO gibi sivil toplum örgütlerinin gönüllülük esaslı faaliyetlerinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ise Türkiye'nin değişen küresel dengelerde hızla ön plana çıkmaya devam ettiğini ve bunun yurtdışında yaşayan Türklerin kendilerine güvenini artırdığını anlattı.

Topbaş, ''Hazreti Mevlana'nın güzel bir sözü var, 'aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır' diyor. Burada sizler duyguları bir olan ve bir amaç uğrunda beraberce hizmet etmek için çalışıyorsunuz'' dedi.

Kadir Topbaş, ''Bunu inandığım için söylüyorum. Bu yüzyıl Türk yüzyılı olacaktır. Çünkü nereye gidersek sizin gibi pırıl pırıl gençlerin başarı öykülerine, başarılı çalışmalarına tanıklık ediyoruz'' diye konuştu.

FEDACTİO Genel Koordinatörü Yüksel Kaya ise amaçlarının toplumsal uyum ve birlikte yaşama kültürüne katkı olduğunu belirterek bu amaç doğrultusunda Belçikalılara Türk kültürünü daha iyi tanıtarak önyargıları diyalogla ortadan kaldırmaya ve Türkiye ve Belçika arasındaki dostluğu güçlendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Bu arada Bakan Bağış AB Ekonomik ve Sosyal Komitesi Başkanı Staffan Nilsson ve AB Bölgeler Komitesi Başkanı Mercedes Bresso ile görüşerek Brüksel temaslarını tamamladı ve Çek Cumhuriyeti'ndeki temasları için Prag'a hareket etti.

Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,436 µs