En Sıcak Konular

Kaddafi'nin diploması LSE'nin itibarını zedeledi

1 Aralık 2011 08:50 tsi
İngiltere'de yayınlanan bir raporda, ülkenin önde gelen üniversitelerinden London School of Economics'in (LSE) Kaddafi ailesiyle kurmuş olduğu yakın ilişkiler ağır bir şekilde eleştirildi ve kurumun itibarının zedelendiği belirtildi.

Bağımsız bir araştırma komisyonu tarafından hazırlanan raporda ayrıca, Kaddafi ailesi tarafından okula bağışlanan yaklaşık 2,5 milyon doların kabul edilmiş olmasına yönelik eleştiriler de yer aldı.

Dünyanın önde gelen eğitim kurumlarından LSE'nin Kaddafi ailesiyle olan bağlarına dair tepkiler son aylarda İngiliz kamuoyunda geniş yer bulmuştu.

Üniversite'nin, 2003 ile 2009 yılları arasında LSE'de eğitim görmüş Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam üzerinden yüklü miktarda bağış topladığı ve bu süreçte Kaddafi'nin edindiği akademik unvanların kendisine "satıldığı" iddia edilmişti.

Söz konusu iddiaların araştırıldığı komisyon tarafından yayınlanan raporda, üniversite yönetiminin yaptığı "hatalar zincirinin" en önemli halkasının, okula Kaddafi ailesi tarafından sağlanan paranın kaynağının yeterince araştırılmaması olduğu belirtildi.

Raporda Seyfülislam Kaddafi'ye verilen doktorluk unvanının satıldığı söylenmedi ancak Kadaffi'nin doktora tezini hazırlarken ciddi miktarda “dış destek” görmesine göz yumulduğu belirtildi.
Kaddafi'nin doktora tezini başkasına yazdırdığı ve tezin bazı bölümlerinde intihal yaptığı öne sürülmüştü.

Araştırma raporuna dair değerlendirmede bulunan LSE'nin geçici Direktörü Judith Rees, rapordaki tespit ve tavsiyelerden faydalanılarak kurumun tarihindeki bu "talihsiz dönemin" bir an önce geride bırakılacağını söyledi.

LSE'nin önceki Direktörü Sir Howard Davies, Mart ayında konuyla ilgili tepkilerin artması üzerine görevinden ayrılmıştı.

Bu arada Seyfülislam Kaddafi'nın doktora tezinde intihal yaptığı iddiaları hakkında yapılan bir başka soruşturma ise Londra Üniversitesi tarafından yapılmakta.


bbctürkçe



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,476 µs