En Sıcak Konular

Gül, Otunbayeva ile görüştü

30 Kasım 2011 17:37 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva ile görüştü.



Bişkek'teki ana devlet binasında bulunan Beyaz Ev'de basına kapalı gerçekleşen görüşmenin başlangıcında gazetecilerin görüntü almasına izin verildi. Bu sırada konuşma yapan Gül, Otunbayeva'nın Cumhurbaşkanlığı görevini yarın düzenlenecek törenle Almazbek Atambayev'e devredeceğini anımsatarak, ''Örnek bir şekilde görevinizi yeni seçilene devredeceksiniz. Bu çok gurur ve kıvanç verici'' dedi.

Otunbayeva'nın kararlı bir şekilde anayasal reformları hayata geçirdiğini belirten Gül, Otunbayeva'nın bu konuda öncülük yaptığını da kaydetti. Gül, Otunbayeva'ya, ''Yaptıklarınız her zaman büyük bir takdirle karşılanacaktır'' dedi.

Türk Konseyi'nin kuruluş çalışmasında yapılan çalışmaları hatırlatarak, Otunbayeva'ya teşekkür eden Gül, iki ülke arasındaki istişare toplantılarının Otunbayeva döneminde başlatıldığını söyledi.

Gül, Otunbayeva'nın Cumhurbaşkanlığı döneminde iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik noktaya taşındığını sözlerine ekledi.

Basına kapalı devam törene, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da katıldı.

Cumhurbaşkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Gül görüşmede Otunbayeva'ya Kırgızistan'ın içinden geçtiği zor dönemde büyük bir liderlik örneği gösterdiğini ve geçiş dönemini başarıyla yönettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Kırgızistan'a her zaman destek olmaya devam edeceğini aktardı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Otunbayeva da Türkiye'yi ''Kırgızistan'ın can dostu'' olarak niteledi ve Kırgızistan'ın kritik günlerden geçtiği dönemde Türkiye'den çok yardım gördüklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle parlamenter demokrasiye geçişin tamamlandığına işaret eden Otunbayeva, ''Türkiye bizim yolumuzdaki ışığımızdır. Tüm yardımlar için Türkiye ve Türk halkına teşekkür ederiz. Devir teslim törenine gelmeniz desteğinizin en güzel göstergesi'' dedi.

Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,543 µs