En Sıcak Konular

Arınç'tan şike açıklaması

30 Kasım 2011 14:39 tsi
Arınç'tan şike açıklaması Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına sunulan şike yasasında yapılan değişikliğe tepkiler dinmek bilmiyor.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, şike yasasında meclisten geçen değişikliğin “şık ve hoş” olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de şike yasasındaki değişiklik konusunda bugün yaptığı açıklamayı duymaktan mutlu olduğunu söyleyen Arınç, “Buna şu anda tutuklu bulunan kişilerin de ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü böyle bir yasa değişikliği ile tahliye olurlarsa bu onlar için onurlu bir iş olamayacaktır. Bizim yasalara da yargıya da saygımız şunu gerektirir; yargılama sonucunda aklanmış olmaları onların çok daha büyük onur kazanmalarına yol açacaktır.” dedi.

Bülent Arınç, İstanbul Conrad Otel’de katıldığı Türk Arap Medya Forumu’nda gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevapladı. Kendisine Cumhurbaşkanı Gül’ün sabah şike yasasına ilişkin değişiklikten duyduğu rahatsızlığı dile getirdiğinin hatırlatılması üzerine Arınç, “Çok mutlu oldum.” dedi.

Bu konuda daha önce Manisa’da yaptığı açıklamayı hatırlatan Arınç, “Böyle bir değişikliğin doğru olmadığını, kanunları biz uygulamak için çıkardığımızı ve böyle bir ihtiyacın bu kulüpler tarafından da yerinde görüldüğünü ve meclisimizde büyük bir uzlaşmayla yasanın çıkarıldığını ifade etmiştim. Ve yasa üzerinde değişiklik yapılırsa bunu düşünmek bir takım insanlar tarafından dile getirilirse bunun çok yanlış olacağını söylemiştim. Ve hükümetten de böyle bir tasarının gelemeyeceğini ifade etmiştim.” dedi.

Kendisinin bir hükümet üyesi olduğunu bu düşüncelerinin eğer değişiklik hükümete ait bir düşünce olsaydı bakanlar kurulunda ifade etmesi gerektiğini söyleyen Arınç, şöyle devam etti: “Çünkü özellikle kişiye özel bir yasa değişikliği anlamını taşıyan ve yürürlüğe girmesinden hemen iki ay sonra değişiklik ihtiyacını söyleyen kişilerin yanlış yaptıklarını söylemiştim. Çok şükür bildiğiniz gibi hükümetimizden böyle bir tasarı gelmedi. Ancak ne gariptir ki dört siyasi partinin imzalarıyla bir kanun teklifi olarak geldi. Görüşmeler sırasında BDP imzasını geri çekti; ancak 3 partiden birer kişinin imzasıyla kanun teklifi meclisten geçerek şimdi yasalaşmak üzere cumhurbaşkanının onayını bekliyor.”

İlkeli bir siyasetçi olmaya gayret ettiğini ve kendi sözlerinin ve tavrının saygınlığını korumak için düşüncelerimi ifade ettiğini aktaran Arınç, “Bu hoş olmamıştır, yakışık almamıştır, şık olmamıştır. Buna şu anda tutuklu bulunan kişilerin de ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü böyle bir yasa değişikliği ile tahliye oldular, bu onlar için onurlu bir iş olamayacaktır. Bizim yasalara da yargıya da saygımız şunu gerektirir; yargılama sonucunda aklanmış olmaları onların çok daha büyük onur kazanmalarına yol açacaktır. Yasalarla oynanmamalıdır.”

Eğer sosyal bir realite olarak bir değişikliğe gidilecekse bunda kamuoyunun mutabakatının beklenmesi gerektiğini kaydeden Arınç, “Kamuoyunda bu konuda daha çok eleştiri olduğunu görüyorum ve bu eleştirilere hak veriyorum. Niçin AK Parti’den bir milletvekilinin imzası var diye sorarsanız bunu her partiye için söylemek gerekir. Niçin dört partinin de böyle bir teklifte imzası var. Böyle bir beraberlik son yıllarda çok görülmemiştir. Umarım bu beraberlikleri çok daha haklı ve doğru konularda işbirliğine dönüşür. Cumhurbaşkanının bu düşüncelerini öğrenmek bu sabah beni mutlu etti.” ifadelerini kullandı.

cihan


Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,297 µs