En Sıcak Konular

Kredi kartı şifrelerini böyle çalmışlar

30 Kasım 2011 13:45 tsi
Antalya'da çökertilen kredi kartı çetesi, Interpol tarafından aranan hacker Maxim Panferov ile internet üzerinden irtibata geçmiş, kart kopyalama programlarını ünlü hackerdan temin etmiş.

Örgütün, Antalya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin kartından 6 ay içerisinde yaklaşık 1 milyon 350 bin lira para çektiği öğrenildi.

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekiplerinin, 6 aydır sürdürdüğü teknik ve fiziki takip ardından, başkalarına ait kredi kartı bilgilerini ele geçirerek, sahte kredi kartlarına yükleyip dolandırıcılık yaptığı iddia edilen kişilerin sorgusu sürüyor. Antalya merkez ve ilçeleri, Ankara, İzmir, Samsun, Çankırı, Gaziantep, Mersin ve Diyarbakır illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonla biri kadın 30 kişi gözaltına alınmıştı.

Zanlıların Emniyet'teki sorgularında ilginç detaylar ortaya çıktı. Suç örgütünün bankalara ait ATM'lere kredi kartı bilgileri kopyalamaya yarar düzenek ile kartlara ait şifreleri almak için gizli kamera yerleştirmek suretiyle işlem yapmak isteyen şahıslar, kredi kartı bilgilerini kopyalamış.

Zanlıların, yerli ve yabancı şahıslara ait kredi kartı şifrelerini çeşitli cihazlarla elde edip, bilgileri manyetik şeritli kartlara aktararak sahte kredi kartı yaptığı ve komisyon karşılığı anlaşmalı oldukları iş yerlerine ait pos cihazlarından herhangi bir hizmet ya da mal alımı olmaksızın çekim işlemi yaptıkları öğrenildi.

Suç örgütünün, 6 aylık süre içerisinde sahte oluşturulmuş kredi kartları ile yaklaşık 1 milyon 350 bin TL tutarlı POS cihazından çekimler yaptığı belirlendi. Çetenin, hacker Maxim Panferov'dan programları satın aldığı açıklandı. Olayla ilgili gözaltına alınanların soruşturmasının devam ettiği ifade edildi.

Suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, örgütün faailiyeti çerçevesinde banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması suçunu işledikleri tespit edilen şahıslara yönelik, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 'BİL-2' kodlu operasyon gerçekleştirildi. Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte liderlik ve yöneticilik yapmak, örgütün faaliyeti çerçevesinde banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması suçunu işleyen çete lideri Kenan D., İ.Ü., B.E., S.G.G., S.A., R.Ç., S.B., M.A.B., T.T., A.G., M.A., A.Ö., M.U., C.C., İ.K., A.T., Ş.Y.Y., E.S., M.K., D.Y., M.Y., M.A., M.G., U.A.M., M.A., A.O.Ç., H.K., M.S.K., R.A. ve kadın F.G. olmak üzere toplam 30 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev, iş yeri ve otomobillerine yapılan baskınlarda 6 notebook, 2 netbook, 10 POS cihazı, 3 hard disk, 5 USB bellek, 22 manyetikli şeritli kart, 157 beyaz renkli plastik kart, sahte kimlik, 10 kredi kartı, 101 CD ve DVD, 7 koçan ve fatura, 19 sim kart, 5 dekont, 7 not kağıdı, 7 çeşitli şahıslara ait kimlik fotokopisi, ATM kart kopyalama düzeneği ve ATM düzeneğine ait gizli kamera aparatı ele geçirildi.

cihan

Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,694 µs