iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Birinci Dünyanın sonu...?

30 Kasım 2011 10:21 tsi
Birinci Dünyanın sonu...? Kraliçe'nin hükümeti konsolosluklarını uyardıysa, bunda bir iş var...iyibilgi özel

Dünya ekonomisi açısından sıkıntılı bir safhaya giriyoruz.

İspanya ve İtalya ekonomileri uzun süredir hayra alamet olmayan sinyaller veriyordu. Gün itibariyle bu sinyaller korkutucu boyutlara ulaşıyor. Avrupa Birliği'nin tek parabirimi haline gelmiş Avro'nun çökebileceği açık açık konuşuluyordu, bir süredir. Son birkaç gündür gelen haberler ise bıçağın, kemiği deldiğini gösteriyor. İşte iki günde peş peşe gelen haberlerde kısa bir seçki:

- Avro Bölgesi'nde çoklu temerrüt olasılığının artık göz ardı edilebilir olmadığını vurgulayan Moody's, bunun gerçekleşmesi halinde bir ya da birden fazla ülkenin Avro bölgesinden çıkma olasılığının artacağı uyarısında bulundu.

-ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinin Avrupa'daki borç krizinin çözümüne yardımcı olmada üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu söyledi.

-Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), ABD ve Avrupa'da faaliyet gösteren 15 büyük bankanın kredi notunu düşürdü.

-Bloomberg'de çıkan Peter Boone ve Simon Johnson imzalı analizde, yakında Avrupa'da bir trajedinin yaşanacağı söyleniyor. Piyasaların artık Avro bölgesine eskisi kadar güvenmediği, politikacıların almaya çalıştığı hiçbir önlemin yatırımcıları ikna edemeyeceği, sonuç itibariyle Almanya önderliğinde biraraya gelecek birkaç ülkenin, AB içindeki "zayıf ülkeleri" Avro bölgesinden çıkartarak, siyasi açıdan birbirine daha çok kenetlenmiş, derin bağlara sahip yeni bir politik yapılanmaya gideceği tahmin ediliyor.

Ve gelelim esas habere.

Daily Telegraph'dan James Kirkup'un haberine göre Avrupa kıtasındaki İngiliz elçilikleri, Avro sisteminin çökmesine karşı Cameron hükümeti tarafından uyarılmış. Olur da Avro çökerse, serbest piyasa kurallarının işlemeyeceği, tüm Avrupa'nın gösteriler ve isyanlarla çalkalandığı bir döneme girilebileceğine işaret eden hükümet, eski kıtada yaşayan İngiliz vatandaşlarına yardım edilmesi için kurtarma planları hazırlanması talimatı vermiş. İngiltere, Avro'nun kısa bir süre içersinde çökeceğine inanıyor.

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 2,274 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,870 µs