En Sıcak Konular

İşte terör örgütünün yeni adı

30 Kasım 2011 08:17 tsi
İşte terör örgütünün yeni adı Kurulduğu 1978 yılından bugüne kadar farklı adlar altında eylem yapan bölücü terör örgütü PKK’nın ismi değişti.

Terör örgütü PKK’nın üst yapılanması KCK olarak tescillendi. Emniyet Genel Müdürlüğü, kurulduğu 1978 yılından bugüne kadar; Kadek, Kongra-Gel ve KKK adlarını alan bölücü terör örgütü PKK’nın ismini değiştirdi. Yeni isim PKK-KCK terör örgütü oldu. Başta savcılık- mahkemeler olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında yapılacak toplantılar, ulusal-uluslararası sunumlar ile kurumlar arasında yapılacak yazışmalarda yeni ‘tanım’ kullanılacak.

EMİRLERİ TERÖRİSTBAŞI VERİYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü, kayıtlara geçen PKK-KCK terör örgütü konusunda 81 İl Emniyeti’ne ‘gizli’ bir genelge gönderdi. Yazıda, PKK’nın 2007’den itibaren örgütsel faaliyetlerini bizzat teröristbaşı (örgüt yönetimi, müzahir oluşumlar vs) tarafından KCK (Kürdistan Halklar Topluluğu) olarak adlandırılan yapıyla sürdürmeye devam ettiği vurgulanarak şöyle denildi: “2007 yılı Nisan ayı başında terör örgütünün ‘ana çatı’ yapılanması olarak faaliyetleri yürüten KCK, şiddet eylemleri başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışındaki tüm faaliyetleri teröristbaşının talimatlarından ve değerlendirmelerinden hareketle yapıyor.”

HPG VE TAK PARAVAN YAPILANMA

Terörle Mücadele Şubeleri’ne gönderilen genelgede, Murat Karayılan’ın KCK Yürütme Konseyi başkanı olduğu ifade edildi. Sözde KCK Yürütme Konseyi’nin silahlı eylemlerini gerçekleştiren HPG (Halk Savunma Güçleri), ÖSB (Öz Savunma Birliği) ve TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) adlı paravan yapılanmaların KCK “sistematiğine” bağlı olarak terörist faaliyetler düzenlediğine vurgu yapıldı.

Artık kayıtlara girdi

Bağımsız bir kürt devleti kurmaya çalışan PKK’ya beşinci ismi polis koydu. Örgüt 2002’de KADEK (Kürdistan Özgürlük ve Demokrasi Kongresi), 2003’de Kongra-Gel (Halk Kongresi), 2005’de KKK (Kürdistan Demokratik Konfedarilizmi), 2007’de ise KCK (Kürdistan Halklar Topluluğu) adıyla yasadışı faaliyetlerini sürdürdü. 25 Kasım 2011’de terör örgütünün beşinci adı; PKK-KCK terör örgütü olarak devletin kayıtlarına girmiş oldu.

bugün


Bu haber 1,047 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,190 µs