iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

54*15'19''N 58*06'11''e

29 Kasım 2011 14:31 tsi
54*15'19''N 58*06'11''e Yecüc-Mecüc hangi dağların altında? iyibilgi Ankara

iyibilgi Ankara

Artık füzeler konuşuyor. Odak noktası Suriye olduğundan, bu bölgedeki İran, Suriye İsrail,  Rusya füzelerinden ve Türkiye ile Akdeniz’deki füze kalkanlarından bahsediliyor ama aslında aynı coğrafyaya sağlamca rabıtalı Afganistan, Pakistan, Hindistan üçgeninde, takiben Çin’de ve elbette kuşkusuz hâla tartışmaları süren ABD-Rusya nükleer dengesinde “nükleer silah” bulunuyor.

Fakat dediğimiz gibi şimdi yakın bakış Ortadoğu üzerinde ve bu da Suriye-İsrail-İran üçgeni çiziyor. Çizince, ister istemez tarihi ve dini boyutlar da katılıyor ve çok doğal olarak çizgi 2012 ile Armegeddon çizgisine ulaşıyor.

Şu sıralar israil’de bu konu “uluslararası gerginlik” ve “İsrail’in durumu” noktasında yeniden işleniyor ve taze yayınlar “Ezeikel’in Savaşı”na odaklanıyor. Nihayetinde de, 6’ıncı yüzyılın ilk yarısında kaleme Ezeikel tarafından alınan bu metin işi Yecüc Mecüc’e bağlıyor.

Ancak asıl nokta burası değil. Füze tartışmaları ile Yecüc Mecüc konusunun bağlandığı bir dağdan bahsetmek istiyoruz. İsmi, Yamantau Dağı. (Rusça okunuşu: Yimantu)



Bu dağ özellikle nükleer silahlar konusunda uzman veya en azından meraklı bir çok kişi tarafından biliniyor. Bulunduğu bölge Rusya-Başkurtistan. Anlamı: Şeytan Dağı. 1640 metrelik yüksekliği ile Urallar’ın göbeğinde yükseliyor!

Amerikalılar’a ait güçlü iddia şu ki: ‘Mistik’ Yamantau Dağı, (Ki Rusya’nın “51’inci Bölgesi olarak anılıyor. ABD’deki 51’inci bölge yabancı yaşam formları üzerinde çalıştığı iddia edeline bir bölge ve yapıyı barındırıyor), dünyadaki en büyük nükleer projeyi saklıyor! 1990’ların sonunda 30 bin kişilik bir çalışma ekibi kurulan bir şehir ve laboratuarları da barındırıyor yanında.

Yine bir iddiaya göre Sovyetler’den yadigar “Dead Hand” (Ölü el) projesine bağlı bir yapı bu ve küresel bir nükleer savaşı kontrol edecek sistemi de barındırıyor. (Bu iddialar CIA ve Kongre belgelerinde açık olarak yayınlanmış bulunuyor.)

Rus liderlerin bugünlerde nükleer füze çalışmaları noktasında ABD’ye yönelik iteklemeleri bulunuyor ve en yenisi de bilindiği gibi, ABD ile Rusya arasında bir uzlaşı sağlanamadığı taktirde, Türkiye’deki füze kalkanının da hedef olabileceği.

Suriye politikasını da gösterir biçimde ifade bulan bu görüş, İran ve dolaylı olarak Suriye tarafından tekrarlanmış bulunuyor.

ABD ise gözünü bu tartışmada iki noktaya dikmiş görünüyor: Rusya’daki Yamantau Dağı ve sembolik olarak Avustralya’ya yerleştirilen Amerikan askerlerinde kendini gösteren Çin denkleminde. ABD’nin konsantrasyonunu neredeyse tamamen Çin’e çevireceğini gösteren son Washington açıklamaları, yukarıda İsrail komplo teorisyenleri tarafından tazelenen Yecüc-Mecüc söyleminin haritasını betimliyor. Ural-Yementau Mecüclere evsahipliği yaparken, Çin’de “bir başka adres” Yecücleri barındırıyor!

Peki Yamantau dağından nasıl kurtulabilir "hür dünya"? Belki bir ipucu "Call of Duty: Black Ops" da olabilir...

Galeri için tıklayın

www.iyibilgi.com



Bu haber 6,138 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,863 µs