En Sıcak Konular

20 bin devlet memuru yedeğe alındı

29 Kasım 2011 13:53 tsi
Yunanistan'da mali krizle mücadele temelinde uygulanan reformlar çerçevesinde 20 bin kamu çalışanı 'iş yedeğine' alındı.

Tasarruf amacıyla kamu kuruluşlarındaki yeniden yapılanma çerçevesinde yapılan uygulama, devlet dairelerinde hizmetlerin aksamasına yol açarken, Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu ADEDY, uygulamanın başlandığı 28 Kasım'ı ''lanetli bir gün'' olarak nitelendirdi.

ADEDY'den yapılan açıklamada, memur ve işçilere, daha önce Yunanistan İşçi Sendikaları Federasyonu (GSEE) ile birlikta 1 Aralık'ta yapılması kararlaştırılan 24 saatlik genel greve katılmaları çağrısında bulunulurken, ''kamu çalışanlarının, tüm toplumla birlikte bu barbarca politikayı engellemek için mücadele etmekte kararlı olduğu'' ifade edildi.

Diğer yandan, Mücadeleci Sendikalar Birliği PAME, bugün saat 16.00'da Atina'da Omonia meydanında bir protesto gösterisi düzenleyeceğini açıkladı.

Bu arada, iş yedeğine alınan memurların Pazartesi gününden itibaren işe gelmemeleri nedeniyle devlet dairelerinde aksaklıklar yaşanırken, bazı memurların yanlışlıkla iş yedeğine alınmasının ise karışıklığa neden olduğu bildirildi.

Yunanistan reformlar çerçevesinde hazırlanan yeni ücret çizelgesine göre, yaklaşık 300 bin devlet memurundan 180 bini iş yedeğine alınarak, ilk aşamada bunlardan 14 bini işten çıkarılacak. Diğerleri ise 12 ay süreyle herhangi bir ek ödeme olmadan sadece maşlarının yüzde 60'ını alarak başka yerlerde istihdam edilmeleri için değerlendirmeye tabi tutulacak. Devlet İstihdam Kurulu tarafından olumsuz yönde değerlendirilenlerin memurluk statüsüne son verilecek.

Yunan hükümeti, mali krizle mücadele temelinde, tasarruf amacıyla kamu kuruluşlarındaki yeniden yapılanma çerçevesinde devlet memurlarının sayısını azaltıp maaşlarda önemli kesintiler yaparak, harcamaları 6,3 milyar avro azaltmayı planlıyor.


AA

Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,045 µs