En Sıcak Konular

Erdoğan'a doktorların koyduğu ilk tanı

29 Kasım 2011 13:52 tsi
Başbakan Erdoğan'ın gizli yürütülen ameliyatının ayrıntıları netleşmeye başladı. Ulaşılan son bilgilere göre Başbakan Erdoğan'a Kolon ameliyatı gerçekleştirildi.

Başbakan Erdoğan'ın gizli yürütülen ameliyatının ayrıntıları netleşmeye başladı. Sicakgundem.com'un edindiği bilgiye göre Başbakan Erdoğan'a Kolon ameliyatı gerçekleştirildi.

Medipol hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Hasan Taşçı, İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilimdalından Prof Dr. Dursun Buğra'nın bizzat katıldığı operasyonda Erdoğan'a Adenomatöz polip tanısı konuldu.

Tanı sonrası yapılan ameliyatta kalın bağırsağının bir bölümünün alındığı ve ameliyat sonrası Başbakan Erdoğan'dan alınan bir parçanın tahlil için patolojiye gönderildiği iddia ediliyor.

www.sicakgundem.com

Bülent Aydoğdu'nun haberi

Cuma’ya kadar istirahat

İki haftada bir yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı, ameliyat nedeniyle dün yapılamadı. AK Parti’nin bugün yapılacak Meclis grubu toplantısının da aynı nedenle iptal edildiği belirtildi.

Başbakanlık’a yakın kaynaklar, Erdoğan’ın Cuma günü Ankara’da programının bulunduğunu, o güne kadar istirahat etmesinin beklendiğini belirtti.

Yoğun güvenlik önlemi

Erdoğan’ın ameliyat olduğu Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Hastanede Erdoğan’ın kaldığı 6. ve 7. katların tamamen boşaltıldığı, ve diğer katlarda da Başbakanlık korumalarının kuş uçurtmadığı belirlendi.

En son, annesini ziyaret etti

Erdoğan, Çarşamba akşamı İstanbul’a gelmiş ve Perşembe günü de Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde bazı özel görüşmeler yapmıştı. Cuma günü Karacaahmet’teki Şakirin Camii’nde oğlu Bilal Erdoğan ve torunu Ömer Tayyip ile birlikte Cuma namazını kılan Erdoğan, daha sonra anne ve babasının mezarını ziyaret etmişti. Dolmabahçe’deki çalışma ofisine geçen Erdoğan saat 16.30’da oğlu ve torunuyla birlikte çıkarak tekrar Üsküdar’daki evine geçmişti.

13 yıldır şeker hastası

BAŞBAKAN Erdoğan’ın, üç yıl önce İstanbul’da bir hastane açılışı sırasında, internet üzerinde sağlık bilgilerinin izlenebileceği kartı göstermesi sonucu şeker hastası olduğu ortaya çıkmıştı. 1998 sonuçlarına göre açlık kan şekeri yüksek çıkan Erdoğan’ın kanındaki üre de tehlikeli sınırlara yakın olarak belirlenmişti.

‘Bıçaksız ameliyat’ yapıldı

GAZİ Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekmel Tezel, halk arasında “bıçaksız ameliyat” olarak bilinen laparoskopi işlemini şöye anlattı: “Karnın içeine karbondioksit gazı basmak suretiyle, karın duvarının şişirilmesidir. Genel anestezi ile yapılır. Karnın içine küçük borular yerleştirilerek ameliyat gerçekleştirilir. Başbakan Erdoğan için gerçekleştirilen operasyonun sindirim sistemiyle ilgili olduğu belirtiliyor. Bu da yemek borusu dahil, safra kesesi, dalak, pankreas, mide, kalın ve ince bağırsak ve apandisit gibi birçok organ ile ilgili olabilir. Karnın şişirilmesinin nedeni, aydınlatılıp kamerayla rahatlıkla görüntü alınabilmesidir. Laparoskopinin kullanıldığı en basit hastalık göbek fıtığıdır. En ağırı ise kalın ve ince bağırsak hastalıklarıdır.”

Kolon ve Rektum Polipleri ile ilgili uzmanların öngörü ve tavsiyesi

Polipler, kalın bağırsağın (kolon ve rektumun) yüzeyini örten tabakanın (mukoza) anormal büyümesi sonucu gelişen ve bağırsak kanalı (lümen) içine doğru büyüyen oluşumlardır.

Bazı polipler, düz (sapsız veya sesil) bazıları ise bir sap ile bağırsak duvarına bağlıdırlar (saplı polip). Kalın bağırsağın en sık görülen hastalıklarından biridir. Erişkinlerde %15-20 oranında polip gözlenebilir. 50 yaş üzerinde ise bu oran %40-50 lere ulaşır.

Kalın bağırsakta polip Polibin endoskopik görüntüsü

Genellikle iyi huylu olmasına rağmen poliplerin, kanserlerle olan ilişkisi kesin olarak gösterilmiştir. Kalın bağırsak kanserlerinin %90 dan fazlası polip zemininde gelişir. Bir polipin kanserleşmesi için yaklaşık 8-10 yıl kadar bir süre geçer. Polipler kanser öncüsü hastalık oldukları için kanserleşmeden önce çıkarılması gerekir.

HABER 7

Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,962 µs