En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Otunbayeva: 'Eşyalarımı topladım

29 Kasım 2011 10:19 tsi
Cumhurbaşkanı Otunbayeva: 'Eşyalarımı topladım Kırgızistan'da 1 Aralık'ta görevi sona erecek Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva, 'Eşyalarımı topladım. 1 yıl 8 aylık dönemde yaptığım çalışmalardan dolayı içim rahat' dedi.

Otunbayeva, Cumhurbaşkanı olarak düzenlediği son basın toplantısında, gazetecilere cumhurbaşkanlığı görevi sırasında yaşadıklarını ve yaptıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki çalışma odasında eşyalarını toplarken ne çok konuşma yaptığını ve çalıştığını gösteren evraklara bir kez daha göz attığını söyleyen Otunbayeva, en sıkıntılı günlerini, Nisan 2010'daki devrimde ve ülkenin güneyinde Haziran ayında çıkan olaylar sırasında yaşadığını aktardı.

Otunbayeva, "Kırgızistan'da son 1,5 yılda devletin tüm organlarını çalıştırdık. Üç kez halk oylaması yapıldı. Ülkemizde yapılan seçim sonuçları uluslararası kamuoyu tarafından kabul edildi. Bu nedenle yaptığım çalışmalardan dolayı için rahat" dedi. Otunbayeva, sadece Nisan devrimiyle ilgili olarak açılan davaların görevi sırasında sonuçlanmamasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Yeni seçilen Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'i prensip sahibi ve sözünde duran biri olarak niteleyen Otunbayeva, Atambayev'in kendi döneminde başlayan davaları sonuçlandıracağına ve başlayan demokratik süreci geliştirerek devam ettireceğine inandığını kaydetti.

Otunbayeva, istifa ettikten sonra vatandaşlarına hizmet etmek için eğitim, kültür veya dış ilişkiler konusunda bir fon kurmayı planladığını da söyledi.

Bişkek'teki Amerikan askeri hava üssünün geleceğine ilişkin soru üzerine Otunbayeva, Atambayev'in üs yerine sivil bir havaalanının kurulması fikrine katıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı koltuğunu 1 Aralık'ta Atambayev'e teslim edecek olan Otunbayeva, 7 Nisan 2010 yılında halkın desteğiyle 24 Mart 2005'te devrimle iktidara gelen Kurmanbek Bakiyev'in iktidarını devirmişti.

AA



Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,977 µs