En Sıcak Konular

ABD başkan adayını yıpratma çalışmaları devam ediyor

29 Kasım 2011 09:57 tsi
ABD başkan adaylarından Herman Cain'in adaylığı, hakkında çıkan yeni iddialar yüzünden riskli hale geliyor.

Cinsel taciz suçlamalarının yakasını bırakmadığı Cain, bu kez de yasak ilişki yaşadığı iddiasıyla gündeme geldi. ABD'nin Georgia eyaletinde yaşayan bir kadının, Cumhuriyetçi Parti'nin adaylarından Cain ile sadece birkaç ay önce sonlanan 13 yıllık bir ilişkisinin olduğunu öne sürmesi Amerikan gündemine ''bomba'' gibi düştü.

Ginger White adlı 46 yaşındaki kadın, Atlanta kentindeki yerel televizyon kanalı Fox 5 Atlanta'ya yaptığı açıklamada, eski işadamı Cain ile ilişkisinin 1990'lı yılların ortalarında başladığını ve bu süre boyunca Cain'in, çeşitli kentlerde gizlice buluşmak için kendisine uçak biletleri ayarladığını, lüks otellerde kaldıklarını iddia etti.

İki çocuk annesi olduğu söylenen White, ''Karmaşık bir ilişki değildi, çok basitti. Evli olduğunu biliyordum. Uygunsuz bir ilişki yaşadığımın da farkındaydım. Ama eğlenceli ve heyecan verici bir ilişkiydi. O dönemde hayatımdaki monotonluktan beni kurtarmıştı'' diye konuştu.

-''Bana çok güzel olduğumu söyledi''-

Cain ile nasıl tanıştığından da bahseden White, Cain'le ilk olarak, Ulusal Restoranlar Birliği'nin başkanı olduğu dönemde Kentucky eyaletinde konuşmacı olarak katıldığı bir toplantı sırasında tanıştığını, birlikte içki içtiklerini ve ardından Cain'in kendisini otel odasına davet ettiğini anlattı.

Daha sonra ise Cain'in özel takvimini kontrol ederek, kendisini Palm Springs'e (California eyaletinde bir kent) davet ettiğini öne süren White, ''Cain bana çok güzel olduğumu, aramızdaki dostluğu devam ettirmek istediğini söyledi'' dedi.

White, televizyonda Cain'in, kendisini cinsel tacizle suçlayanlara ''saldırmasını'' gördükten sonra, yaşadıklarını açıklamaya karar verdiğini söyledi. White, ''Bu kadınların bir çeşit şeytanileştirilmesi ve sanki otomatikman yalan söylüyorlarmış gibi muamele görmeleri beni rahatsız etti'' ifadesini kullandı.

Fox 5 kanalı, haberinde, White'in telefonundaki kayıtlarda Cain'in numarasının da yer aldığını ve kanalda çalışan bir gazetecinin bu numara üzerinden Cain'e ulaştığını bildirdi. Kanal, Cain'in aynı numaradan geri arayarak, ''Ginger White'ı tanıdığını, ancak ona sadece finansal olarak yardım etmeye çalıştığını söylediğini'' aktardı.

-Cain yine yalanladı-

Cain ise daha önceki cinsel taciz suçlamalarında olduğu gibi, hakkındaki bu son iddiayı da derhal yalanladı.

CNN televizyonuna konuşan Cain'in, White ile ilişkisi olduğunu reddetmesine ve seçim kampanyasına devam edeceğini söylemesine karşın, hakkındaki suçlamalar karşısında başkan adaylığı yarışından çekilme olasılığını ilk kez dillendirmesi ise dikkati çekti.

White'i tanıdığını, ancak onun sadece ''bir arkadaşı'' olduğunu ve saklayacak bir şeyi bulunmadığını kaydeden Cain, başkanlık yarışında kalmaya devam edeceğini söyledi, ancak ''Bu suçlamalar dalgası yüzünden yarıştan çekilebilir misiniz-'' sorusuna, ''Koşullara bağlı olarak ve (bu suçlamaların) eşimi ve ailemi nasıl etkilediğine bakarak bu kararı vereceğim. Eşim benim arkamda olduğu müddetçe yarıştan çekilmiyorum, hayır'' yanıtını verdi.

Hakkındaki bu son suçlamayı da eşiyle paylaştığını dile getiren Cain, eşinin bu durum karşısındaki ilk tepkisinin, ''hadi bakalım yeniden başlıyoruz'' şeklinde olduğunu anlattı.

-Cain'in başkanlık umutlarını bitirir mi--

Cain'in avukatı Lin Wood yaptığı açıklamada, ikili arasındaki ilişkiyi doğrudan yalanlayan bir ifadeye yer vermezken, medya ve kamuoyunun, iki yetişkinin rızasıyla kurulduğu söyleyen ve özel hayata giren bir ilişkiye dair bir suçlamanın detaylarına ''burnunu sokmasının'' uygun olmadığını belirtti.

Cain'in bu tip suçlamaları kamuoyu önünde medyayla paylaşma zorunluluğunun olmadığını söyleyen Wood, ''İster sıradan vatandaş, ister belirli bir makam için yarışan bir aday olsun, hiç kimse kendi özel cinsel hayatı hakkında sorgulanamaz. Kamuoyunun bilme ve medyanın duyurma hakkının da sınırları var ve bu sınırlar, bir kişinin yatak odasının kapıları dışında son buluyor'' ifadesini kullandı.
Bu arada kanal, White'ın geçmişine dair bazı ilginç bilgileri de aktardı. Kanalın haberinde, White'ın, 2001 yılında bir çalışan hakkında cinsel taciz iddiasıyla dava açtığı ve daha sonradan bu davada taraflarca anlaşma yoluna gidildiği, White'ın son 6 yıl içinde, en sonuncusu bu ay içerisinde olmak üzere, oturduğu apartmanları boşaltma ihbarları aldığı, finansal sıkıntılar çektiği gibi bilgilere yer veriliyor. White'ın geçmişte ayrıca, eski bir iş ortağı tarafından, sürekli e-postalar ve mesajlarla rahatsız edildiği gerekçesiyle dava edildiği da verilen bilgiler arasında.

Anketlere göre bir dönem Cumhuriyetçi adaylar arasında, Mitt Romney ile birlikte başı çeken Cain, dört ayrı kadın tarafından cinsel tacizle suçlanması ve katıldığı çeşitli programlardaki gaflarının ardından yarışta gerilere düşmüş ve yerini, son zamanlarda yükselen adaylardan biri olan Temsilciler Meclisi'nin eski başkanı Newt Gingrich'e bırakmıştı.

Bu son suçlamanın ise Cain'in başkanlık umutlarına ''bitirici darbeyi'' vurmuş olabileceği yorumları yapılıyor.

AA



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,971 µs