En Sıcak Konular

Balyozcu Albay'dan fişleme itirafı

29 Kasım 2011 08:52 tsi
Balyozcu Albay'dan fişleme itirafı Hakan BüyükBalyoz davasının tutuklu sanığı emekli Albay Hakan Büyük, Milli Güvenlik derslerine girdiği okullarda fişleme yaptığını itiraf etti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasında tutuklu sanık Hakan Büyük'ün savunması ve çapraz sorgusu yapıldı.

'GÖZLEM RAPORU' SAVUNMASI

Üye Hakim Ali Efendi Peksak, çapraz sorgu sırasında Hakan Büyük'e, "Liselerde Milli Güvenlik derslerine girdiniz mi?" diye sordu. Büyük'ün, derslere girdiğini söylemesi üzerine Peksak, "Derslerde okulla ilgili notlar tuttunuz mu?" diye başka bir soru yöneltti. Girdiği dersler sonrasında okulla ilgili notlar tuttuğunu kabul eden Büyük, "Ancak bunlar özel çaba ile elde edilmiş notlar değildi. Gözleme dayalı raporlardı. Ayrıca bu İKK (İstihbarata Karşı Koyma) yönergesi çerçevesinde yapılmış çalışmadır" dedi.

RAPORLARI ÜSTLERİME VERDİM

Peksak, "Peki bu raporları ne yaptınız?" şeklinde bir soru daha sordu. Büyük, "Emir komuta zinciri çerçevesince üstlerime ilettim. Bizde emir komuta harici iş yapılmaz." cevabını verdi. Sanık Büyük, 2004 seçimleri ile alakalı yaptığı bir çalışma olup olmadığını soran Peksak'a, "Seçimde tutulan raporlar da gözleme dayalı raporlardır. Okullarda kapılara asılan sonuçlardan elde edilmiştir. Biz emir komuta zinciri olmadan bir şey yapmayız" diye cevap verdi.

Değerlendirmeler mahkemeyi bağlamaz

Balyoz davasının dünkü duruşmasında tutuklu sanık Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok ile Mahkeme Başkanı Ömer Diken arasında tutukluluk süresi konusunda tartışma yaşandı. Üçok, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın tutukluluk süreleriyle ilgili sözlerini hatırlatarak, mahkeme heyetine, "Yargılamanın bağımsız olduğuna inanıyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Mahkeme Başkanı Diken de, Üçok'a, "Soru sorma hakkını kötüye kullanıyorsunuz. Biz yasalara bağlıyız Değerlendirmeyi yapanlar Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakan da olsa söyleyen kişiyi bağlar, bizi bağlamaz. Etki altında kalmadan bağımsız yargılama yapıyoruz" karşılığını verdi.

yenişafak

Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,235 µs