En Sıcak Konular

'Petrol kirliliğine' müdahale tatbikatı

28 Kasım 2011 16:45 tsi
'Petrol kirliliğine' müdahale tatbikatı Akdeniz sularında gerginlik sürerken, Türkiye ile KKTC arasında ilk kez ''Petrol Kirliliğine Müdahale Müşterek Tatbikatı 2011'' düzenlenecek

Türkiye ile KKTC arasında, KKTC'de ilk kez düzenlenen ''Petrol Kirliliğine Müdahale Müşterek Tatbikatı 2011'' düzenleniyor.

Tatbikatla ilgili teknik sunumlar bugün yapıldı. Açılış konuşmalarında, ''Petrol Kirliliğine Karşı Müdahale Ekipman ve Teknikleri'', ''Kirlilik Modellemesi'', ''Kirlilikte Tazmin'' konulu sunumlar ve tatbikata katılacak gemi kaptanları ile haberleşme ve iletişimle ilgili tatbikat senaryosunun değerlendirilmesi yapıldı.

Açılışta, Türkiye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı adına konuşan Daire Başkanı Ömer Tıktık, Türkiye'nin 2007 yılından bu yana yılda iki kez olmak suretiyle, 5'i uluslararası 11 petrol kirliliğine müdahale tatbikatı düzenlediğini belirterek, KKTC'nin ilk tatbikatı olmasının ise kendileri açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Tıktık, müşterek tatbikatın amacının tecrübeleri paylaşmak olduğunu belirterek, tatbikatlarda başarı veya başarısızlığın söz konusu olmadığını, bunların eksikliklerin görülmesi için yapıldığını kaydetti.

Söz konusu tatbikatın 2012 yılı baharında planlandığını, ancak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın önerisiyle öne çekildiğini anlatan Tıktık, KKTC makamlarının kısa sürede başarılı bir organizasyon gerçekleştiridiklerini belirterek, teşekkür etti.

Dünya ticaretinin yüzde 90'ının deniz yoluyla yapıldığını dile getiren Tıktık, muhtemel olaylar öncesinde tedbirleri almanın çok önemli olduğunu, uluslararası çevre uygulamalarıyla güzel bir tatbikat gerçekleştireceklerini söyledi.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı adına konuşan Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketi Genel Müdürü Yusuf Burak da 1,5 ay önce haber verilen tabikata, daha önce tecrübeleri olmadığı halde kısa sürede hazırlandıklarını, tatbikatın en iyi şekilde icra edileceğine inandığını belirtti.

Burak, tatbikatın Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketi'ni daha da geliştirmek açısından da önem taşıdığını, tatbikatta, mevzuat ve teknik donanım yönünden ortaya çıkabilecek aksaklıkların giderilmesi için büyük çaba harcanacağını kaydetti.

Tatbikat yarın, 11.30-14.00 saatleri arasında Gazimağusa Körfezi'nde icra edilecek.

Tatbikatta, KKTC'den Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ve özel sektör; Türkiye'den Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile özel sektöre bağlı diğer kurum ve kuruluşlar yer alıyor.


Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,899 µs