En Sıcak Konular

Bozdağ: Yeni Anayasa darbe ruhunu ortadan kaldırır

28 Kasım 2011 13:58 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yapılacak yeni anayasa ile darbe ruhunun bir kenara konulacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Meclis’teki Anayasa Komisyonu'nun yeni anayasa çalışmalarının, milletin beklentisi doğrultusunda sonuçlandırılmasını istedi. Mevcut anayasanın demokratikleşmesinin mümkün olmadığını belirten Bozdağ, “Anayasa’daki darbe ruhu ancak yepyeni, milletin istediği anayasa yaparsak bir kenara konulur.” dedi.

Somali ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Bozdağ, yeni anayasa çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Yeni anayasa çalışmalarının Meclis’in çatısı altında devam ettiğini dile getiren Bozdağ, Uzlaşma Komisyonu’nun partilerden gelen üyelerle derleme çalışması yapacağını ifade etti.

Türkiye’deki bütün STK’lara üniversitelere görüş almak üzere müracaatlar yapıldığını ifade eden Bozdağ, “Değerlendirmesi ve raporlanması devam ediyor. Olumlu hava umarız devam eder. Türkiye yeni Anayasayla yeni yolunu alır. Mevcut anayasanın 21. yüzyılın gerçekleriyle bağdaşmayan pek çok hükmü var. Değiştirilerek de düzeltilme imkânı yok. Ne kadar yontarak demokratikleşme yaparsanız yapın insan haklarını korunaklı hale getirirseniz getirin bu anayasanın demokratikleşmesi mümkün değil. Darbe ruhu ancak bu anayasa kenara konulup yeni, yepyeni milletin istediği anayasayla yaparsak olur.” değerlendirmesi yaptı.

Anayasaya rıza göstermeyen partilerin milletten gelen dalga karşısında duramadıklarını ve anayasa çalışmalarına katıldıklarını ifade eden Bozdağ, “Bu anayasanın yapılması konusunda komisyona herkes geldi. Umarım bu komisyon çalışmaları milletin talimatı doğrultusunda neticelenir. Cumhuriyetin 100. yılında modern bir anayasayla milletin istekleri doğrultusunda yapılmış anayasayla karşılarsak iyi olur.” temennisinde bulundu.

500 SOMALİLİ ÖĞRENCİ TÜRKİYE’DE OKUYACAK

Somali ziyaretini de değerlendiren Bozdağ, Somali’de yapılan hizmetlere bütçeden tek kuruş harcamadıklarını, tesislerin hepsinin Anadolu insanın gönlünden verdiği paralarla hayata geçtiğini belirtti.

Somali’nin geleceği için Türkiye’ye 500 tane yüksek öğretim öğrencisi getireceklerini belirten Bozdağ, “Bunlar ihtiyaç olan alanlarda eğitim görecekler. Ondan sonra Somali’yi hizmet edecekler. Türkiye Somali arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı verecekler.” dedi.


CİHAN

Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,669 µs