En Sıcak Konular

PKK 713 bin insanı zehirleyecekti!

28 Kasım 2011 13:43 tsi
Avrupa'da piyasa değeri 2 milyon Avro olan ve bir doz kullanımla 713 bin insanı zehirleyecek miktardaki eroin, emniyetin başarılı operasyonuyla ele geçirildi.

Adana polisinin Eskişehir'de düzenlediği operasyonla bir TIR'ın ek yakıt deposunda terör örgütü PKK tarafından Avrupa'ya ihraç etmek istenilen 71 kilogram 300 gram eroin ele geçirildi. TIR şoförü gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, PKK'nın uyuşturucuyla Avrupa'nın genelini zehirlediğini belirterek, "Avrupa uyuşturucuya karşı örgüte tavır koymalı. Uyuşturucuları ele geçirdiğimiz için de bize teşekkür etmeli" dedi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Bürosu'na, bölücü örgüt PKK'nın İran üzerinden Türkiye'ye sokacağı yüklü miktarda eroini Avrupa ülkelerine göndereceği ihbarı yapıldı. İhbar üzerine Narkotik polisleri, bölgede istihbari çalışmalarını yoğunlaştırdı.

ESKİŞEHİR'DE OPERASYON
Eroinin Eskişehir üzerinden nakledileceği bilgisine ulaşıldı. Bu bilgi üzerine Eskişehir polisiyle irtibata geçilip 24 Kasım'da operasyon yapıldı. Eroinlerin bulunduğu belirlenen 27 plakalı TIR durduruldu. TIR şoförü A.A. gözaltına alındı. Narkotik köpeklerinin de katkısıyla yapılan aramada TIR'ın ek tankının içinde gizlenmiş 140 ayrı paket halinde 71 kilogram 300 gram eroin ele geçirildi.

713 BİN İNSANI ZEHİRLENMEKTEN KURTULDU
Avrupa'da piyasa değeri 2 milyon Avro olan ve bir doz kullanımla 713 bin insanı zehirleyecek miktardaki eroin operasyonuyla ilgili açıklama yapan Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, ele geçirilen eroinin bölücü örgüt PKK'ya ait olduğunu söyledi.

'AVRUPA PKK'YA TAVIR KOYMALI'
Eroinin Eskişehir üzerinden Avrupa ülkelerine götürülmek istenirken ele geçirildiğini belirten Avcı, "71 kilogram 300 gram eroin polisimizin fedakarca çalışmaları, uzun süreli yaptıkları takiple alındı. Bu hem Türkiye'nin, hem de bütün dünya gençliğine vurulmak istenen bir darbenin önlenmesinde küçük adımlardan biridir. Örgüt eroini, Afganistan ve İran üzerinden getirip Avrupa Birliği ülkelerine götürmekte. PKK ciddi şekilde Avrupa'nın genelini uyuşturucu ile zehirliyor. Avrupa buna karşı acilen tavır almalı. Bize de uyuşturucuları ele geçirdiğimiz için teşekkür etmeli. Amaç, burada sadece kendi insanımız, kendi gençliğimiz değil bütün Avrupa, dünya gençliğidir. Adana'da 2011 yılı içinde 2 ton 93 kilo esrar, 75 kilo 109 gram eroin ele geçirildi. Bu miktar, bir doz üzerinden hesap edildiğinde yüzbinlerce insanımızı zehirleyecek miktardır" dedi.

haberturk

Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,166 µs