En Sıcak Konular

İşte Kaddafi'yi finanse eden müteahhit!

28 Kasım 2011 13:03 tsi
İngiltere’nin saygın okulu LSE, aralarında Türk müteahhit Yaşar Özkan’ın da olduğu üç kişinin Seyfülislam Kaddafi’ye 100 bin sterlin bağış yaptığını ortaya çıkardı. Özkan’ın karşılığında ihale alıp almadığı ise belli değil.

Dünyanın saygın gazetelerinden The Times, İngiltere’nin prestijli üniversitelerinden London School of Economics’in (LSE) iki yıl önce Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam’ın okula yaptığı bağışları incelediği ancak asla yayınlamadığı raporu ele geçirdi. İngiltere’nin saygın okulu LSE, aralarında Türk müteahhit Yaşar Özkan’ın da olduğu üç kişinin Seyfülislam Kaddafi’ye 100 bin sterlin bağış yaptığını ortaya çıkardı. Özkan’ın karşılığında ihale alıp almadığı ise belli değil.

The Times’in haberine göre LSE’de doktora yapan Kaddafi, aynı zamanda okula vakfı aracılığıyla 1.5 milyon sterlin bağışlamıştı. Bir iç soruşturma ile bu bağışların kaynağını araştıran LSE, İngiltere’nin eski Savunma Bakanı Adam Ingram’ın yönetici olduğu Argus Scotland şirketi, İtalya’nın en büyük inşaat şirketi Impreglio ve Türk müteahhit Yaşar Özkan’ın Kaddafi’nin vakfına en az 100 bin sterlin (290 bin TL) bağış yaptığını ortaya çıkardı.

Rapora göre 2009’da yapılan bu bağışlar vakıf aracılığıyla okula aktarıldı. Argus Scotland ve Impreglio şirketlerinin bağış yapmalarının ardından 2009 yılında Libya ile en az 300 milyon dolarlık anlaşmalar yaptıkları görülüyor. Vakfa para aktardığını yalanlayan Özkan hakkında ise kesin bir bilgi elde edilemedi.

Yaşar Özkan’ın kendi adını taşıdığı mühendislik ve müteahhitlik şirketi 1979 yılından beri Libya’da iş yapıyor. LSE’nin raporunda şirketin “Libya’daki daha büyük projelere odaklanmak istediği için Türkiye’deki projeleri bıraktığı” belirtiliyor. 1962’de kurulan şirketin sitesinde “Firma ilk kuruluş yıllarında çoğunluğu NATO işleri olmak üzere Milli Savunma Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığına boru hatları, tank çiftlikleri, çeşitli ısıtma, havalandırma ve mekanik işler yapmıştır” deniliyor.

Libya’da da 1979’dan beri altyapı, konut, hastane, çeşitli idari binalar, konut, okul, depo, komite binalarından oluşan projeler yapıldığı belirtiliyor. minta.com adlı bir inşaat sitesinde yer alan bilgiye göre Yaşar Özkan’ın şirketi 2009 yılında Trablus’ta ‘Muhammed Kaddafi Sarayı’ adlı bir ev yaptı. Projenin sitede yer alan fotoğrafları buranın lüks bir villa olduğunu gösteriyor. Projenin ismi çok az insanın böyle lüks yaşadığı ülkede evin Muammer Kaddafi’nin en büyük oğlu Muhammed’e ait olabileceği ihtimalini akıllara getirdi.

Erdoğan’ın övdüğü isimler arasında

Yaşar Özkan adli firma dünyanın en büyük 225 müteahhitlik firması arasında yer alan 23 Türkiye firması arasında yer alıyordu. Yaşar Özkan ödülünü Başbakan Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı.

Rotahaber 

Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,610 µs