En Sıcak Konular

Erzurum'da sıcaklık -16 dereceye düştü

28 Kasım 2011 10:47 tsi
Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Orta Avrupa üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 16 dereceyle Erzurum'da ölçülürken Ağrı'da eksi 14, Kars'ta eksi 12, Ardahan'da eksi 8, Erzincan ve Iğdır'da eksi 6 derece olarak kaydedildi.

Bugün beklenen en yüksek hava sıcaklığının Erzurum ve Ardahan'da eksi 1, Kars'ta eksi 2, Ağrı'da eksi 4, Iğdır'da 2, Erzincan'da 6 derece olduğu bildirildi.

Yetkililer, bölgenin kuzey kesimlerinde çok az da olsa aralıklarla kar yağdığını belirterek, hava sıcaklığının cumartesi gününe kadar aynı düzeyde devam etmesinin beklendiğini ifade etti.

Bu arada, Iğdır'da kar yağışı ve fırtına nedeniyle merkeze bağlı Kızılkule ve Güngörmez köyleri ile Suveren köyüne bağlı Belalak mezrası ile Tuzluca ilçesine bağlı Taşcucan köy yollarında ulaşım sağlanamıyor.

Yetkililer, köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

Öte yandan, soğuk hava nedeniyle Muş'ta Murat Nehri'nin büyük bölümü buz tuttu.

Muş'ta kar yağışının ardından hava sıcaklığının gece eksi 10 dereceye kadar düşmesi nedeniyle buz tutan Murat Nehri, geçimini balıkçılıkla sağlayan köylüleri zor durumda bıraktı.

Muş merkezden 20 kilometre uzaklıktaki Murat Nehri'nin çevresinde bulunan Şenova, Göçmenler, Domlusu ve Kıyıbaşı köylülerinin nehrin donmasıyla birlikte avlanmaya ara verdikleri bildirildi.

Şahin Çiftçi (55), AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl karın erken yağdığını, soğuk havanın hayatı olumsuz etkilediğini söyledi.

Murat Nehri'nin ilk kez kasım ayında buz tuttuğuna işaret eden Çiftçi, soğuk havanın etkili olmaya devam etmesi halinde buzun kalınlığının 1,5 metreye ulaşabileceğini belirtti.

Çiftçi, büyük kısmı buz tutan nehirde balık avlamanın çok zor olduğunu belirterek, ''Balık avlamak için buzun 1-2 metre olmasını bekliyoruz. Buz kalın olduğunda nehrin üzerinde rahatlıkla dolaşabiliriz. Böylece buzları kırarak balık avlayabiliriz. Şu anda buzların üzerine çıkmamız mümkün değil. Murat Nehri'nin bu yıl erken buz tutması bizleri büyük ölçüde sıkıntıya sokmuştur'' diye konuştu.



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,844 µs