En Sıcak Konular

MİT personelinin yüzde 78'i yüksek öğrenim mezunu

27 Kasım 2011 15:52 tsi
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personelinin yüzde 78,5'ini yüksek öğrenim mezunu oluşturuyor.



MİT çalışanlarının yüzde 1,6'sını ilköğretim mezunu, yüzde 19,9'unu lise mezunu, yüzde 78,5'ini ise yüksek öğrenim mezunu oluşturuyor. 22-25 arasındaki yaş grubundakiler yüzde 1,6, 26-35 arasındakiler yüzde 36,9; 36-45 arasındakiler yüzde 38,8; 46-55 arasındakiler yüzde 21 ve 56-65 arasındakiler de yüzde 1,7'den oluşuyor. MİT çalışanlarının yüzde 81,1'ini erkekler; yüzde 18,9'unu ise bayanlar oluşturuyor.

İstihbarat, özel ya da resmi, herhangi bir eğitim kurumunda öğretimi yapılamayan tek konu. Bu nedenle, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'na giriş sınavında başarılı olan gençler, adaylık safhasında MİT Eğitim Merkezi'nde 23-24 hafta süreli temel eğitime alınıyor. Temel eğitim, iyi bir istihbaratçıda bulunması gereken niteliklerin ve becerilerin, adaylara kazandırılmasına yönelik olarak, teorik ve pratik alanda yapılıyor.

Eğitim, MİT'in değişik konu ve kademelerinde uzun yıllar görev yapmış, bilgi ve becerisi yüksek kadrolar tarafından veriliyor. Başlangıçta, MİT'e özgü yöntem ve prensiplerini öğrenerek istihbaratçı nosyonunu kazanan adaylara, daha sonra görev alanlarını içeren değişik konular tanıtılmakta, haber toplama ve haber değerlendirme ile silah kullanma, hedefi izleme, terör eylemlerine karşı bireysel önlem geliştirme/ korunma ve kendilerine yönelik izleme ve kontrol girişimlerine karşı davranış yöntemleri de öğretiliyor. Eğitimin bir bölümünde de bilgisayar ve benzeri teknik cihazların istihbarat çalışmalarındaki kullanımına ilişkin uygulamalı dersler yer alırken, eğitimde çağdaş/teknolojik imkanlardan azami ölçüde yararlanılıyor. Teşkilat personeli, görev alanlarına göre zaman zaman uzmanlık eğitimine tabi tutuluyor.

Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,487 µs