En Sıcak Konular

İsrail'den enerji hamlesi

27 Kasım 2011 15:15 tsi
İsrail'den enerji hamlesi İsrail, Rumlarla ilişkileri güçlendirme peşinde

İsrail'in Lefkoşa Büyükelçisi Mikael Hariri, ülkesinin Güney Kıbrıs'la enerji ve doğalgaz konularında işbirliğinin güçlendirilmesini arzuladığını, iki ülke arasındaki işbirliğinin stratejik olması gerektiğini söyledi. 

Rum Alithia gazetesin konuşan Hariri, ülkesinin Güney Kıbrıs'la ilişkileri ve işbirliği alanlarının yanı sıra doğalgaz konusunda da açıklamalarda bulundu. İsrail'in ve Güney Kıbrıs'ın enerji alanda tecrübesiz olduklarını ve iki ülkenin işbirliği yapmalarının büyük fayda sağlayacağını belirten Hariri, bu işbirliğinin ne şekilde olacağının önümüzdeki aylarda yapılacak temaslarla kararlaştırılacağını ifade etti.

İki ülkenin kurdukları ortak komitenin geçtiğimiz Temmuz ayında İsrail'de ilk toplantısını yaptığını ve ikinci toplantının da önümüzdeki haftalarda yapılmasının öngörüldüğünü söyleyen Mikael Hariri, iki ülke arasında, her iki ülkenin de sınırları içerisinde bulunan yatakların sınır çizgilerinin belirlenmesi için anlaşma imzalanması gerektiğini vurguladı.

İsrailli Büyükelçi, Türkiye'nin Güney Kıbrıs'ın ve İsrail'in Akdeniz'deki doğalgaz faaliyetlerine yönelik tepkisini de değerlendirdi ve gerek Güney Kıbrıs gerekse İsrail'in "uluslararası hukuka göre hareket ettiklerini, işbirliği yapmayı amaçladıklarını ve Türkiye dahil bölgede hiçbir ülkeyi dışlamadıklarını" öne sürdü.

Hariri ayrıca, "Türkiye, bölgede meydana gelen her türlü gelişmenin bir parçasıdır ve kimse Türkiye'yi dışlamayacaktır. Bu Türkiye'nin isteğini dile getirmesine de bağlıdır. İsrail olarak olumlu olmaya çalıştığımızı ve enerji konusunun bölgede barışa katkı koyması gerektiğini düşündüğümüzü söylemek isterim" şeklinde konuştu.



Bu haber 832 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,761 µs