En Sıcak Konular

Birleşik Rusya'dan Putin'e tam destek

27 Kasım 2011 14:57 tsi
Rusya'nın başkenti Moskova'da iktidar partisi Birleşik Rusya'nın düzenlediği kongrede Rusya Başbakanı Vladimir Putin, 4 Mart 2012'de yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine resmen aday gösterildi.

İktidar partisinin kongresinde 614 delegenin tamamı Putin'in adaylığına destek yönünde oy kullandı. Putin'in üçüncü dönem Kremlin'e dönmesine kesin gözü ile bakılırken, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev de Putin'den başbakanlık görevini devralacak.Putin'in adaylığını Lujniki kongre merkezini dolduran 11 binin üzerinde parti delegesi, Putin'in Halk Cephesi üyeleri ve misafirlere hitap ederek açıklayan Stanislav Govoruhin, Rusya'nın güçlü, entelektüel ve vatandaşların haklarını savunan bir lidere ihtiyacı olduğunu, tüm bu sorumlulukları üstlenebilecek tek lider olarak da Vladimir Vladimiroviç Putin'i gördüklerini kaydetti. Ünlü Rus yazar Aleksander Soljonitsin'in genç demokrasinin güçlü hükümetlere ihtiyacı olduğunu hatırlatan Govoruhin, Putin'in bu görevi üstlenebileceğini söyledi.

Rusya iş dünyasının temsilcilerinden Boris Titov da Putin'in ülkeyi 1990'lı yılların kriz sürecinden alıp çıkardığını, iş dünyası olarak kendilerinin hayli konforlu bir ortamda çalıştıklarını kaydetti. Rusya Başbakanı Putin ve Devlet Başkanı Medvedev'in birlikte girdikleri salonda delegeler parti ve Rusya bayraklarını sallayarak, alkış tuttu.

"TÜM YAŞAMIM ÜLKEME HİZMETLE GEÇTİ"

Rus milli marşının okunmasının ardından başlayan kongrede bir konuşma yapan Putin, Birleşik Rusya'nın adaylığını kabul ettiğini açıkladı. İktidar partisinin ülkenin gelişimine yaptığı katkıya değinen Putin, muhalefet partilerini de verdikleri sözleri yerine getirmemekle suçladı.

Abartı olmadan tüm yaşamının ülkesine hizmetle dolu olduğunu ifade eden Rusya Başbakanı, "Sloganımız asla geriye bakmamak... Teşekkür ederim. Birlikte kazanacağız" dedi.

"RUSYA SEÇİMLERİNİ ETKİLEMEK İÇİN DEĞİL, KENDİ ÜLKENİZİN DIŞ BORÇLARINI ÖDEMEK İÇİN PARA HARCAYIN"

Rusya vatandaşları ve toplumunun yöneticilerinden adaletin güvence altına alınmasını istediğini kaydeden Putin, atılacak her adım ve alınacak her kararın toplumun büyük çoğunluğunun çıkarlarına uygun olması gerektiğini vurguladı. Rusya'da vergilendirme sisteminde çeşitliliğe gidileceği vurgusu yapan Putin, "Normal vatandaşları vergi yükünün altında ezilmemeli. Lüüks tüketim de daha fazla vergiye tabi tutulmalı" önerisinde bulundu.

Rusya'da parlamento ve devlet başkanlığı seçimlerini etkilemek için bir kısım yabancı girişimlerin varlığına dikkat çeken Putin, onlardan kendi ülkelerinin dıç borçlarını ödemelerinde destek olmalarını istedi. Rusya başbakanı, "Belirli ülkelerin temsilcileri bir araya geliyor, para ödüyor ve seçim sonuçlarını etkilemek istiyor. Bu anlamsız bir çaba" uyarısı yaptı.

MEDVEDEV BİRLEŞİK RUSYA'YA OY İSTEDİ

Kongrede yaptığı konuşmada Birleşik Rusya'nın adayı olarak Putin'i desteklediklerini kaydeden Medvedev de, "Putin en popüler, tecrübeli ve etkili politikacısı. Seçmenin oylarını hak ediyor" dedi. Medvedev 4 Aralık'ta yapılacak Duma seçimlerinde halktan iktidar partisi Birleşik Rusya'ya oy vermelerini istedi.

Rusya ve diğer ülkelerden binin üzerinde basın mensubunun takip ettiği kongre gelecek hafta sonu (4 Aralık) yapılacak parlamento seçimleri açısından da önem taşıyor.

7 Ekim'de 59 yaşına giren Putin, 2000'de yüzde 52,94 oy alarak ilk kez devlet başkanı olarak seçilmişti. 2004'de yüzde 71,31 oy alaraka ikinci dönem başkan seçilen Putin, anayasaya göre üçüncü dönem aday olamaması üzerine koltuğunu Medvedev'e bırakmıştı. Anayasada yapılan değişiklikle yeni devlet başkanı 6 yıllık dönem için seçilecek. Putin'in iki dönem koltuğunu koruması ve 2024'e kadar Kremlin'de kalmasının önünde anayasal bir engel bulunmuyor.

cihan

Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,888 µs