En Sıcak Konular

Aman dikkat! Bu tuzağa düşmeyin!

27 Kasım 2011 10:58 tsi
Vatandaşlara gelen yüksek elektrik faturalarını fırsat bilen dolandırıcılar iş başında.

Vatandaşları telefonla arayarak kendilerini elektrik dağıtım şirketiyle işbirliği yapan firma yetkilisi olarak tanıtan kişiler belli bir miktar para karşılığında elektrik sayaçlarına tasarruf cihazı takacaklarını söylüyor. Bu cihaz sayesinde elektrik faturalarının 10 yıl boyunca yüzde 20 daha az geleceği vaat ediliyor. Abonelerden bu yönde çok sayıda şikâyet aldıklarını belirten Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) Genel Müdürü Abdullah Atalay, vatandaşların bu tür gelen telefonlara karşı dikkatli olmasını, hiçbir şekilde para ödemesi yapmamalarını vekredikartı bilgilerini vermemelerini istiyor. Atalay, "Tasarruf Cihazı" adıyla elektrik tasarrufu için abonelerine, kurumları adına tavsiye edilen, önerilen bir tasarruf cihazının olmadığını belirtti.

Dolandırıcıların ağına düşürmeye çalıştığı kişilerden birisi elektrik abonesi Murat Umar. Geçtiğimiz günlerde cep telefonuna "Tebrikler, ücretsiz dijital fotoğraf makinesi ve mp3 kazandınız. Hemen 755 1880'i arayın hediyenizi ve tasarruf cihazını almayı unutmayın." şeklinde bir mesaj geldiğini belirten Umar, şüphelendiği için gelen mesajla ilgili BEDAŞ'a şikayet e-mail'i attığını belirtiyor. Bir başka elektrik abonesi Ömer Demirel, TEDAŞ Genel Müdürlüğü'nde çalıştığını belirten bir kişinin kendisini aradığını söyledi. Şahsın ödediği elektrik faturası bedelinden yüzde 30indirimyapılacağını bunun için kredi kart bilgilerini almaya çalıştığını belirten Demirel, "Evime takacakları aleti 1 hafta içinde bedelsiz kargo ile kredi kartımdan çekilmek üzere bedeli 170 lira gibi bir rakam kesileceğini bildirdi. Bunun üzerine kendilerinin inandırıcı olmadığını herhangi bir TEDAŞ çalışanı değil bu yolla aletlerini satmaya çalışan insanlarsınız diyerek telefonu kapattım." diye konuştu.

Güvenlik görevlisi A.K. de cep telefonunu arayan kişilerin BEDAŞ'la işbirliği yaptıklarını söylediğini, 229 lira bedel yatırması halinde elektrik faturasında 10 yıl boyunca indirim yapılacağını vaat ettiğini ifade etti.

zaman






Bu haber 838 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,312 µs