En Sıcak Konular

Eski CHP Genel Sekreteri Sav'a dava

26 Kasım 2011 11:41 tsi
Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav hakkında, hacca gitmek isteyen bir partiliye yönelik sözleri nedeniyle, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.



CHP Genel Sekreteri olduğu 17 Mayıs 2008 tarihinde Ankara'nın Elmadağ ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulunan Önder Sav'ın, belediye başkanının makam odasında bir partiliye yönelik sözleri hakkında Elmadağ Cumhuriyet Savcılığı inceleme başlatmıştı.

Çeşitli suç duyuruları sonrası yapılan inceleme sonrası Sav'ın, “dini değerleri alenen aşağıladığı” görüşüne varan savcılık, hazırladığı iddianameyi mahkemeye sundu.

İddianamede, söz konusu ziyaret sırasında, parti üyesi Mustafa Ünal'ın (72) hacca gitme istediğini bildirdiği Sav'ın “Boş ver, Araplara para kaptırma” dediği hatırlatıldı. Ünal'ın “bir ayağım çukurda” demesi üzerine Sav'ın, 'Bakarsın Muhammed seni bırakmaz, sen yine şey yapma. Elinden tutar, seni geri göndermez” ifadelerini kullandığı aktarılan iddianamede, bu konuşmalarının halka açık toplantıyı izleyen basın mensupları tarafından da kameraya kaydedildiği vurgulandı.

Konuya ilişkin ulusal televizyon ve gazetelerde çeşitli haberler yer aldığı da bildirilen iddianamede, şüphelinin savunması, tanık anlatımları, görsel ve yazılı basında yer alan haberlerin dosyaya eklendiği bilgisine yer verilerek, Önder Sav'ın “Dini değerleri alenen aşağılamak kastıyla, İslam dini ve onu temsil eden değerleri aşağılayan sözler söylediği, tamamına yakını Müslüman olan bir toplumda bu tür konuşmaların kamu barışını bozacak nitelikte olduğu ve dini değerleri alenen aşağılama suçunu işlediği” kaydedildi.

Sav'ın TCK'nın 216/3, 53/1-2 ve CMK'nun 325. maddeleri gereğince 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianame, Elmadağ Sulh Ceza Mahkemesine gönderildi.

A.A.



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,038 µs