En Sıcak Konular

Esad’dan sınıra 3 PKK kampı

25 Kasım 2011 11:22 tsi
Esad’dan sınıra 3 PKK kampı Türkiye ile gerilen ilişkilerden sonra son koz olarak PKK’yı öne süren Suriye lideri, PKK'lıların eğitimi için 3 kamp tahsis etti. İşte ayrınıtılar:

Babasının yolunda ilerleyen Beşar Esad, 13 yıl aradan sonra Suriye’nin kapılarını yeniden PKK’ya açtı. Türkiye ile son dönemlerde ilişkileri koparan Suriye yönetimi sadece kapıları açmakla kalmadı, PKK’lı militanların eğitimleri için de 3 kamp yeri tahsis etti.

Kamplar; Hatay, Kilis, Afrin üçgenindeki bölgede oluşturuldu. Türkiye’ye birkaç kilometre uzaklıkta kurulan kamplarda her türlü eğitim veriliyor. Suriye-Türkiye sınırındaki bölgenin mayından arındırılmış olmasını fırsat bilen örgüt, kış mevsimi ile birlikte Irak üzerinden Türkiye’ye sızmak yerine, güvenlik açısından zaafiyetin yoğun olduğu Suriye’yi tercih ediyor.

GÖZDAĞI VERİYORLAR!..

Türkiye ile gerilen ilişkilerden sonra PKK kozunu oynayan Esad, hem içerideki Kürtlere sempatik görünmek hatta onları zapt etmek hem de Türkiye’nin Suriye’ye yönelik baskılarına karşı gözdağı vermek maksadıyla nisan ayında PKK ile görüşmelere başlamıştı. PKK’nın şahin kanadından Mustafa Karasu’yu ülkesine davet ederek görüşmeler yapan Baas yöneticileri ile Karasu arasında 13 yıl aradan sonra yeniden PKK kampları kurulması konusunda çalışmalar olduğu istihbarat raporlarına da yansımıştı.

Esad, Türkiye’nin uyarılarına kulak tıkayarak kampların kurulmasına onay verdi. Afrin’e bağlı Raco nahiyesinin Meydan Ekber ve Hulakan köyleri ile Şara’nın Dersuan köyüne Türkiye’de eylem yapacak militanları eğitmek üzere kamplar kuruldu. Bir kamp da yine Afrin’e bağlı Jendeires’te oluşturuldu. Bu kampta ise Suriye içindeki eylemlerde Esad’a destek vermek maksadıyla militanlar yetiştiriliyor.

Kampların sorumluluğunu ise Suriyeli ‘Şahin Cilo(Kobani)’ kod adlı Ferhat Abdi Halil isimli militan yapıyor. Daha önce örgütün Halep, Afrin ve Kobani sorumlusu olan Cilo’nun, yıllarca dağda militanlara mayın eğitimi verdiği biliniyor. Cilo şimdi de Türkiye’den kandırılarak örgüte katılan militanlara bomba ve küçük silahlar konusunda eğitimler veriyor.




Amanos’lar üzerinden Türkiye’ye sızıyorlar

Suriye’de olayların başlamasıyla birlikte Öcalan’ın talimatları neticesinde Kandil’deki Suriye kökenli bütün militanlar, Esad’a destek vermek üzere ülkelerine geri dönmüş ve burada Esad’a karşı ayaklanan Kürt isyanlarını bastırmışlardı. Kampların açılmasıyla birlikte bin civarında olan militan sayısının bin 500’e ulaştığı öne sürüldü.

Suriye’nin sınır köylerinde konuşlanan PKK’lılar, özellikle Urfa ve çevresinden örgüte yeni eleman kazandırmak için çalışmalar yapıyor. Geçen hafta da Siverek’ten örgüte katılan 23 kişi önce Suriye’ye oradan da eğitim için Kandil’e gönderildi. Dün ise özellikle patlayıcı üzerine profesyonel eğitim almış 4 militan Hatay-Amanos’lar üzerinden şehirlerde eylem yapmak için Türkiye’ye sızdırıldı.

PKK’nın Suriye’deki faaliyetleri bunlarla da sınırlı değil. PKK’nın Suriye’deki siyasi kolu Suriye Demokratik Birlik Partisi ise 2 ay önce bölgede Kürtçe eğitim veren 3 okul ve kültür merkezleri açtı. Türkiye ise Amerika’dan aldığı insansız hava uçakları predatorlar ile 2 gündür bölgeyi yakın takibe aldı.

Adem Demir / Türkiye



Bu haber 1,626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,976 µs