En Sıcak Konular

Suriye konusunda Avrupa'dan Türkiye'ye tam destek

25 Kasım 2011 10:06 tsi
Suriye konusunda Avrupa'dan Türkiye'ye tam destek Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Bürosu Suriye'deki şiddeti kınayan ve Arap Ligi ile Türkiye-nin şiddeti sona erdirmeye yönelik çabalarına destek beyan eden bir açıklama yayınladı.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığında bugün Edinburg'da toplanan AKPM Bürosu'nda, Suriye makamlarının Suriye halkına yönelik devam eden sistematik şiddet kullanımını kınayan bir açıklama kabul edildi.
Suriye makamlarının, aralarında çocukların da bulunduğu binlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan kendi halkına yönelik sistematik şiddet kullanmasından büyük bir endişe duyulduğu belirtilen açıklamada, Suriye makamlarının bir an önce kan dökülmesine son verilmesi ve tüm insan hakları ihlallerini durdurması çağrısında bulunuldu.

AKPM Bürosu'nun açıklamasında ayrıca, Suriye makamlarına, en azından Arap Ligi tarafından bu ayın başında ortaya konan planı uygulaması çağrısı yapıldı. Açıklamada, öngörülen sürenin geçen hafta dolmuş olmasına rağmen planın Suriye tarafınca yerine getirilmemesinden üzüntü duyulduğu da ifade edildi.

Açıklamada, Arap Ligi ve Türkiye'nin, Suriye'deki şiddet ve kan dökülmesinin sona ermesi, ülkede barışçıl demokratik dönüşümün sağlanması için gösterdikleri çabalara tam destek beyanında da bulunuluyor.

AKPM'nin ''Avrupa Konseyi ve Arap dünyasında yükselen demokrasiler arasında işbirliği'' konulu 1831 (2011) sayılı Kararında, Suriye'de halka yönelik şiddete destek verenlere yönelik etkin müeyyideler uygulanması için Avrupa Konseyi üyesi ülkelere çağrıda bulunulmuş olduğu da hatırlatılan açıklamada, bazı üye ülkelerin bu kararı uygulamakta gösterdiği başarısızlıktan üzüntü duyulduğu kaydedildi.

AKPM Bürosu'nun açıklamasında, AKPM kararında insanlığa karşı suç işleyen, her kim olursa cezasız kalmaması gerektiğinin de yer aldığı ayrıca, Uluslararası Ceza Divanı dahil olmak üzere uluslararası toplumun bu türden tüm suçları soruşturmaya ve cezalandırmaya çağrıldığı hatırlatıldı.

AA



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,617 µs