En Sıcak Konular

Yüzlerce Subay namaz kıldı diye ordudan atıldı

25 Kasım 2011 10:03 tsi
Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 12 eylül referandumu sonrasında 30 yıl önceki darbecilerin hesaba çekildiğini belirterek, 28 Şubat döneminden de hesap sorulmaya başlandığını kaydetti.

Arınç, "Subaylar, astsubaylar sorgusuz sualsiz ordudan atıldı. Onlarcası evine hangi gazete gidiyor diye, yüzlercesi dizinde namaz kılma işareti olduğu için ordudan atıldı" dedi.

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD)'ın Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 12. Olağan Genel Kurulu'na katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, burada yaptığı konuşmada 28 Şubat sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Merhum Turgut Özal'ın söylediği bir cümleden alıntı yapan Arınç, "Rahmetli Özal, herkesin çok iyi bildiği bir şeyi ilk defa söyleyen bir insandır. Herkes bilirdi ama söylemeye çekinirdi. Herkes söylemeye tereddüt ederdi ama önemli bir konuydu. 'Üç tane özgürlüğe çok önem vermeliyiz' derdi. Birincisi fikir ve ifade özgürlüğü, ikincisi din ve vicdan özgürlüğü, üçüncüsü de teşebbüs özgürlüğüydü. Bu üçü bir arada oldu mu o ülkede insanlar daha çok mutlu olur, toplum daha çok kalkınır. Nitekim son yıllardaki başarımızın temelinde bu yatıyor. Hükümetimiz 3 yıldan bu yana iktidar oldu. Milletimiz teveccüh gösterdi. Şımarmıyoruz. Allah'a hamd edilecek bir başarıdır" dedi.

BAZI ASKERLER DİZLERİNDE NAMAZ KILDIĞININ İŞARETİ OLDUĞU İÇİN ORDUDAN ATILMIŞTIR

Geçen yıl yapılan Anayasa referandumu ile demokratikleşme adına önemli bir adım atıldığını söyleyen Arınç, TSK'dan YAŞ kararlarıyla sorgusuz sualsiz binlerce kişinin atıldığını hatırlattı. Artık 28 Şubat olaylarını gerçekleştirenlerden de hesap sorulma başlandığını da ifade eden Arınç şöyle devam etti: "Bu post modern darbeyi gerçekleştirenlerden de hesap sorulmaya başlanmıştır. Haksızlık bir kişiye bile yapılsa, zulümdür. Biz hiç kimseye haksızlık yapanlardan değil, mazlumlardan yana olduk. Bu ülkede büyük bir zulüm yaşanıyordu. Mesela Yüksek Askeri Şura kararlarıyla sorgusuz sualsiz, suçunu bilmeden, savunma yapmasına imkan vermeden astsubaylar subaylar , hakim kıdemli albaylar okuldan ihraç ediliyordu. Rütbeleri ve formaları alınıyor, silahları alınıyor, hiçbir sosyal hakka sahip olarak bırakılmıyordu. Çoğuna gözümle şahidim. Kimisi sokakta limon sattı, kimisinin ise intihar ettiğini bile biliyorum. Bugün bin 850 tanesi eski rütbelerine ve imkanlarına kavuştu. Niçin bu güzel peygamber ocağından atıldığını bilmeden, çocuklarına yıllardır bunu söyleyemeyen, suçunu bilmediği için savunma yapmaya da izin verilmediği için rütbelerinden uzaklaştırılmış olan insanlar, gözü yaşlı halde bekliyor ve bir gün hakkın tecelli edeceğini bekliyorlardı. Tanıdığım hakim kıdemli albay o bile hacca gidip geldiği için ordudan atılmıştır. Kimisi eşlerinin başındaki örtü, kimisinin dizlerinde namaz kıldığının işareti olması, belki birkaç tanesi gümüş yüzük, belki birkaç tanesi hangi televizyon kanalını izlendiğinin istihbaratı ve onlarcası çocuklarının hangi okullar, hangi dersanelerde okuttuğu, yüzlercesi evine hangi gazete girdiği, binlercesi kimlerle oturup çay içip hangi kitapları okuduğu bu iddialarla kovuldu".

BU ÜLKEYİ İŞİNE BESMELE ÇEKİP DUA İLE BAŞLAYAN İNSANLAR YÖNETİYOR

Milletin inancına sahip olmak, milletin ahlakını, kültürünü benimsemiş olmanın başarının temel şartı olduğunu anlatan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ülke ekonomisinin başında Çıkrıkçılar Yokuşu'nda bsabasının yanında işe başlayan Ali Babacan, Batman'ın Kürt köyünde doğan ve yurt dışında okuyan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in olduğunu söyledi. Arınç, "Başarının temelinde küçük şeyler satarak ticarete grimiş, imam hatiplerde okumuş 'muhtar bile olamaz' denildiğinde başbakan olan insan vardır. Memleketi tanımayan milletine tepeden bakan, ahkam kesen, cafcaflı üç beş kelimeyle ekonomiyi yürüttüğünü zanneden kişiler değiliz. Ülkeyi milleti tanımış, işine besmele ile başlayan (Allahım bu ülkeyi zor günlere götürme, bu ülkeye zorluk ve kıtlık yaşatma, kararlarımda isabetli olmayı nasip et, doğruluktan ayırma) diye dua eden insanlar yönetiyor"

TERÖRÜ DE ÇÖZERSEK TÜRKİYE UÇACAK, ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin terör belasını aşmasıyla birlikte uçuşa gececeğini söyledi. Arınç şöyle devam etti: "Çok güzel isler yapacağız. Allah'ın izniyle bu ülke uçacak. Terör meselesini, bu ülkenin önüne tıkayan en büyük set olarak gördüğümüz terörü çözdüğümüzde hainlerin eylemleri durduğunda Türkiye uçacak.'


CİHAN



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,313 µs