En Sıcak Konular

'ABD'nin gidişi kaosu arttırır'

24 Kasım 2011 17:38 tsi
Irak Müslüman Alimler Heyeti Genel Sekreteri Ed-Dari, ABD işgal güçlerinin çekilmesinden sonra kaos ortamı oluşabileceğini çünkü ülkeyi mahveden ABD'nin yönetimi baskıcı bir rejime devrettiğini söyledi

Irak Müslüman Alimler Heyeti (HEYET) Genel Sekreteri Prof. Dr. Şeyh Haris Ed-Dari, belki bu yılın sonunda Irak'tan kısmi olarak çekilecek Amerikan işgal güçlerinin ardından Irak'ta ki durumun daha da kötü olabileceğini belirterek, ''Çünkü Amerikalılar Irak'ı mahvetti ve bir kaos ortamı oluşturarak durumu baskıcı bir yönetime devretti'' dedi.

Ed-Dari Irak'taki son gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, işgalin başladığı ilk günden bu yana ülkedeki durumun her geçen gün daha da kötü bir hale geldiğini ifade ederek, bu kötü durumun siyasi, sosyal ve güvenlik gibi hayatın tüm alanlarında söz konusu olduğuna dikkati çekti.

Şeyh Haris Ed-Dari, ''Belki bu yılın sonunda Irak'tan kısmi olarak çekilecek Amerikan işgal güçlerinin ardından Irak'ta durum daha da kötü olabilir. Çünkü Amerikalılar Irak'ı mahvetti ve bir kaos ortamı oluşturarak durumu baskıcı bir yönetime devretti'' diye konuştu.

Amerikalılar'ın, Irak halkına karşı son derece ezici ve dışlayıcı bir siyaset takip ettiğini savunan Ed-Dari, bugün Irak'ta yaşanan haksızlıklar, trajediler ve tasfiyelerin arkasında bulunan gücün de bu iktidar olduğunu öne sürdü.

Ed-Dari, Türkiye'nin Irak politikası ile ilgili olarak, ''Vatansever Iraklılar, Türkiye'nin geçtiğimiz 4 yıl içerisinde yürüttüğü Irak siyasetinin, daha çok Irak meseleleriyle ilgili hususlarda mevcut iktidardaki güçler ile karşılıklı çıkar ilişkileri ve diplomasi çerçevesinde yürütüldüğünü görmektedir'' dedi.

Irak halkının, müttefiklerin sebep olduğu insan hakları ihlalleri, işkence ve zulümden kurtulmak için Türkiye'den elinden geldiği ölçüde kendilerine yardımcı olmalarını beklediğini vurgulayan Ed-Dari, yakın bir gelecekte Irak'ın oldukça tehlikeli hadiseler ve gelişmelere sahne olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Ed-Dari, kötü ve tehlikeli durumun Irak'ı yöneten mevcut kadrolar ve onların arkasındaki güçlerin takip ettiği siyasetin ve uygulamaların bir neticesi olduğunu dile getirerek, böylesi bir tehlikeli sonucun yaşanmamasını temenni ettiklerini kaydetti.

Şeyh Haris Ed-Dari, ''İnşallah Irak içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtulacak, tıpkı tarih boyunca olduğu gibi işgalcilere karşı zafer kazanarak istikrar ve barışın hakim olduğu bir duruma kavuşacaktır. Şüphesiz ki Allah buna şahittir'' dedi.

A.A.



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,445 µs