En Sıcak Konular

Suat Kılıç'tan şike iddiası

24 Kasım 2011 15:29 tsi
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şike soruşturması ile ilgili iddialı konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, hiç kimsenin kasten veya bilerek şike suçuna bundan sonraki süreçlerde bulaşabileceğine inanmadığını söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kazakistan Turizm ve Spor Bakanı Temirhan Minaydaroviç kabul etti. Kabul sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıç, sporda şiddet yasasındaki değişikliklerle ilgili gelinen son noktayı değerlendirerek, "Yasayla ilgili görüşmeler devam ediyor. Parti grupları arasında ittifak olduğundan dolayı görüşmeler tamamlanarak yaşalaşma sürecininde sona gelinecek. Kanun ne getiri ne götürür. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Spor kamuoyu bu kanunun ilk halinden memnun değil. Bu kanunun ilk halinden memnun kalınsaydı bu kadar kısa süre içerisinde aynı kanun üzerinde değişiklik talep edilemez. Kanunla ilgili olarak mecliste grubu bulunan siyasi partilerin tamamı ittifak halinde kanun değişikliğine imzalarını koymuş olmasalardı bu değişiklik teklifi TBMM’de görüşülmeyecekti." dedi.

Türkiyede hiç kimsenin kasten veya bilerek şike suçuna bundan sonraki süreçlerde bulaşabileceğine inanmadığını altını çizen Kılıç, sözlerini şunları söyledi:

"Bundan sonraki iddialarla ilgili ise yargı gereğini mutlak suretle yerine getirecektir. Yeni kanun süreciyle birlikte Türkiye’de futbol ve sporun yepyeni bir dünyaya gözlerini açacağını ve bu dünyada şikenin ve teşvik priminin suç kastıyla gündemde olmayacağını düşünüyorum. Türk sporu temizlenecek ve bu iddialardan arındırılacak ise bu sadece Gençlik ve Spor Bakanı’nın, TFF’nin ve kulüplerin işi değil, sporla alakası olan herkesin her kesimin müşterek sorumluluğudur."

4 büyük kulübün kendi aralarında yapacağı maçlara taraftarlarını götürmeme kararına değinen Kılıç, bu konuyla ilgili ise şu görüşleri bildirdi:

"Alınan karar kanunla alakalı değildir. Ben bu işe ruhen ve vicdanen karşıyım. Bu karar valilik, il güvenlik kurulu veya emniyet tarafından alınmış olsa kendileriyle görüşür ve yasağın uygulanmamasını isterdim. Fakat dört büyük kulüp başkanı yaşanacak olaylar ve olumsuzluklar nedeniyle alınan ve federasyon tarafından uygun bulunan karara saygı duyacağımı söyledim. Devlet adına alınacak böyle bir karara rıza gösteremem."

CİHAN 

Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,514 µs