En Sıcak Konular

Değer, Kılıçdaroğlu'na sert çıktı

24 Kasım 2011 15:23 tsi
Değer, Kılıçdaroğlu'na sert çıktı Dersim olaylarıyla ilgili olarak özür dileyen Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer'den sert açıklama.

Dersim olaylarıyla ilgili olarak özür dileyen Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer, görevden alınmadığını ve teşkilatının başında olduğunu belirterek, “CHP’de görevden almak MYK ile olur. Öyle bir kişinin iki dudağı arasında kimse görevden alınmaz. Beni kafalarında bitirmiş olabilirler ama CHP kabile partisi değildir” dedi.

Başbakan’ın açıklamalarından sonra, “Dersim faciası karşısında Dersimli, Tuncelililerden CHP Diyarbakır İl Başkanı olarak özür diliyorum” diyen İl Başkanı Muzaffer Değer, bu sözlerinin hemen ardından görevden alındı. Genel Merkez’den yapılan açıklamada, “Muzaffer Değer’in özür dilemeden önce görevden alındığı, CHP’nin il başkanı olmadığı” belirtildi. Görevden almanın CHP’de öyle kolay olmadığını aktaran Değer, yine CHP İl Başkanı olarak kameralar karşısına geçti ve “CHP kabile partisi değildir” dedi.

CHP İl Binasında 7 sivil toplum kuruluşu temsilcisi İl başkanı Değer’i ziyaret ederek, desteklerini iletti. Burada konuşan Memur-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Gökdemir, “Sayın Başbakan tarihte ilkleri gerçekleştirmiştir. ‘One minute’ unutmak mümkün değildir. Dersim’de işlenmiş olan cinayetlerden ötürü çıkıp özür dilemesi takdire şayandır. Dersim katliamı gibi, Şeyh Sait, Bedüüzaman ve Atıf Hoca gibi önemli şahsiyetlerle alakalı da özür dilemesini bekliyoruz. Burada CHP il başkanına da teşekkür ediyoruz. Gerçeklerden kaçmayarak Dersim halkından özür dilediği için Diyarbakır halkı olarak bir kez daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

STK’ların destek konuşmaları sonrasında konuşan CHP İl Başkanı Muzaffer Değer, önceki gün yaptığı açıklama ve özürden ötürü, CHP’nin birçok İl başkanının kendisini aradığını ve tebrik ettiğini ifade ederek, “Türkiye genelinde birçok STK temsilcisi, kanaat önderi, toplumun önde giden bir çok insanı ve kendi partimin içerisinden İl başkanları, yardımcıları beni aradı ve tebrik etti. Desteklerini sundu” dedi.

İnandığı gerçeklerle alakalı olarak açıklamalarda bulunduğunu belirten İl Başkanı Değer, “Türkiye de karanlıkta kalmış birçok olay var. Başta dersim olmak üzere, Maraş olayları ve daha geriye gidersek Şeyh Said, Sivas’ta 37 aydınımız yakıldı. Güneydoğu’da binlerce faili meçhul olaylar var. Devlet bunlardan da özür dilemeli, çünkü bütün bu coğrafyada acılar yaşandı. Onur Öymen’in açıklamaları sonrası yine İl başkanı olarak yaptığım açıklamalarda, Öymen’in açıklamaları için talihsizlik olduğunu belirtmiştim. Birilerinin hoşuna gitsin diye o açıklamayı yapmadım. Hep doğru bildiklerimle alakalı konuştum” şeklinde konuştu.

“ÖZÜR DİLEMEK ERDEMLİKTİR”

Görevden alındığını basından öğrendiğini ve çok şaşırdığını aktaran Değer, “Bana hiçbir suret ile ne tebligat, ne bir mesaj, nede bir yazı gönderilmedi. CHP’de görevi başındaki kişi, bir kişinin iki dudağının arasında çıkan sözlerle görevden alınmaz. CHP kurumsal bir partidir. Bizi kafalarında bitirmişlerse ayrı bir meseledir. Ben İl başkanı olarak düşüncelerimi çıkıp halkımla paylaştım. Özür diledim. Özür dilemek bir erdemliktir. Geçmişte CHP’nin yüzleşmesi gereken olaylar varsa yüzleşmelidir. CHP’de herhangi bir yönetici ile görüşmedim. Çirkin iftiralar atıyorlar. Ortada suç yok ‘Bunu görevden aldık’ açıklaması var. Bu böyle olur mu? CHP kabile partisi değildir. Benim düşüncemdeki insanların CHP’de çoğalmasını istiyorum. Biz 50 yıldır CHP’liyiz. Gidecek yerimiz de yoktur” şeklinde konuştu.

Bu haber 927 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,280 µs