En Sıcak Konular

Çiçek: En büyük zenginliğimiz gençliğimiz

24 Kasım 2011 11:48 tsi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'de ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitede yaklaşık 20 milyona yakın öğrenci bulunduğunu hatırlatarak, bunun Türkiye'nin en büyük zenginliği olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve 81 ilden gelen öğretmen temsilcilerini, TBMM Tören Salonu'nda kabul etti. Milli Eğitim Bakanı Dinçer, kabulden dolayı Çiçek'e teşekkür ederek, "Sizlerle birlikte bugünü daha etkin kutlayacağımızı düşündük. Sizin bizi kabulünüzün buna katkısı olacak." dedi.

TBMM Başkanı Çiçek de 1981'den beri Öğretmenler Günü'nün kutlandığını ve bu günün önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu önemli bir karar ve hepimiz açısından da önemli bir gün. Ancak bu defa bu günü biraz buruk kutluyoruz. Van'da meydana gelen deprem sebebiyle çok sayıda öğretmenimiz hayatını kaybetti. Bu mutlu günde onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. İnşallah mekânları cennettir. Öğretmen camiasına, hepimize geçmiş olsun, başımız sağolsun diyoruz. Benim eşim de bir öğretmendi. Van'dan mezun. Bir süre öğretmenlik yaptı, şimdi ayrıldı. Dolayısıyla evlendiğimiz günden beri bizim evimizde sizin tarafınızdan yakılan bir meşale var. Çok şükür, o hiç sönmedi. Türkiye'de de sizin sayenizde sönmüyor, sönmeyecek." diye konuştu.

Türkiye'nin ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitede yaklaşık 20 milyona yakın öğrenci bulunduğunu hatırlatan Çiçek, "Bu rakam çok büyük bir rakam. BM'ye kayıtlı 193 ülke varsa, aşağı yukarı bunun üçte birine yakınının ancak bu kadar nüfusu var. Dünyadaki bir çok devletin nüfusundan fazla bizim eğitim ve öğretim çağında çocuklarımız var, gençlerimiz var. Bu, ülkemizin en büyük zenginliğidir. Bu gençleri iyi yetiştirebilirsek, en önemli stratejik değerdir. Zaten eğitim noktasında da milletimiz büyük bir fedakârlık içerisinde. Ben bakıyorum çok dar gelirli vatandaşlarımız bile aman çocuğum iyi okusun adam olsun düşüncesiyle kazancının çok önemli bir kısmını eğitime ayırıyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Meclis Başkanı'na çiçek sundu; TBMM Başkanı Çiçek de Dinçer'e plaket verdi.

cihan

Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,554 µs