En Sıcak Konular

Fatih Terim'e ABD'den tanımıyoruz şoku

24 Kasım 2011 11:16 tsi
Başbakan'ın gelininin ardından bir şok da Fatih Terim'e geldi. ABD hocayı tanımadı vize vermedi. ...

Başbakan Erdoğan’ın gelininden sonra ABD şimdi de Fatih Terim’e vize vermedi. Galatasaray’ı UEFA Kupası şampiyonu yapan, Fiorantina ve Milan gibi dünyanın sayılı kulüplerini çalıştıran bir teknik adama ABD konsolosluğunun aldığı bu karar hayli ilginç. 11 Eylül saldırılarından sonra ABD’ye girişlerin zor olduğu biliniyor. İşte Fatih Terim de bu zorlukların hedefi oldu. Vize işlemleri için sözlü ve yazılı bilgi veren Terim, evraklarında eksik bilgi olduğu gerekçe gösterilerek konsolosluğun engeli ile karşılaştı.

BİR TURİZM FİRMASI TERİM’E VİZE ALDI

ABD’den vize alamayan dünyaca ünlü teknik direktör Fatih Terim’e vizeyi İstanbul’da bulunan bir turizm şirketi aldı. Sıcak Gündem’in elde ettiği bilgiye göre, Terim’in asistanı firmaya gelerek vize alması konusunda kendisine yardım edilmesini talep etti. Binlerce yolcunun vize işlemlerini gerçekleştiren şirket de hemen harekete geçerek Terim’e ABD vizesini aldı.

MÜŞTERİLERİMİZİN ÖZEL HAYATLARI İLE İLGİLİ BİLGİLERİ PAYLAŞMIYORUZ

Sıcak Gündem’e yakın kaynaklar bahsi geçen turizm firması ile görüştüklerinde ise ‘’ Müşterilerimiz ya da müşterimiz olma potansiyelinse sahip kişi, kurum ve kuruluşlar hakkında bir şirket politikası olarak bilgi vermiyoruz’’ cevabı aldılar.

KAMUOYU TARAFLARDAN AÇIKLAMA BEKLİYOR

ABD Konsolosluğunda yaşanan bu onur kırıcı davranış sonrası kamuoyu hem ABD Konsolosluğu’ndan, hem de Fatih Terim’den bir açıklama bekliyor. Konsoloslukta ne oldu? Dışarıya sızan bilgiler ne kadar doğru? Yaşanılanlardan sonra Terim bir girişimde bulundu mu? Türkiye Cumhuriyeti Devleti eski Milli Takım Sorumlusu Fatih Terim’in yaşadığı bu olay karşısında nasıl bir tavır sergiledi? ABD Konsolosluğu’nun bu tür talepleri ve istekleri güvenlik amaçlı mı? İşte tüm bu sorular taraflarda gizli. Şimdi herkes bu sorulara verilecek cevabı merakla bekliyor.

BAŞBAKAN’IN GELİNİNE DE ABD KONSOLOSLUĞU AYNI ŞEYİ YAPMIŞTI

Özgürlükler konu olduğunda yangında kül bırakmayan ABD, daha önce de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelini Reyan Erdoğan’a vize vermemişti. Başörtüsünü aşağılayacak tarzda isteklerde bulunan büyükelçilik yetkilileri Reyan Erdoğan’a elçiliği terk ettirmişti.

BAŞBAKAN AZARLADI HALA AKILLANMADILAR

Gelininin karşılaştığı olay sonrası konuyu kamuoyu ile paylaşan Başbakan Erdoğan yaşanılanlar ile ilgili şöyle demişti: “Gelinim ABD’ye gitmek için vize başvurusu yaptı. ABD’den vize almak için gelinim, sisteme girdi, sistem kabul etti. Konsolosluğa gidiyor, oradaki görevli gelinime, ‘Lütfen karşıda bir resim çektirin öyle gelin’ diyor. Gelinim, ‘Ben sisteme girdim. Niçin tekrar çektireyim’ diye soruyor. ‘Şu andaki mevcut genelgenin gereği bu’ diyorlar. Gelinim ve beraberindeki kızım yazılı tutanak istiyor, vermiyorlar. Gelinim vazgeçiyor. Sonra durum bize intikal edince arkadaşlar büyükelçiyi arıyor. Özür vesaire en sonunda işi çözüyorlar. Önce demokrasiyi kendileri kavrasın. Başbakanın gelini böyle bir uygulamayla karşılaşırsa benim vatandaşım neler çekiyor kim bilir”

haber 7
 



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,770 µs