En Sıcak Konular

Polisler 12 Neonazi'nin peşinde

24 Kasım 2011 10:02 tsi
Almanya, polisin ırkçı katil zanlıları ile irtibatta olduğunu tespit ettiği 12 Neonazi'yi yakalamak için 300 dedektif görevlendirdi.

Cumhurbaşkanı Christian Wulff, kurbanların ailelerini Bellevue Sarayı'nda kabul ederken, Başbakan Angela Merkel vahşetle ilgili şu ana kadar ortaya çıkan bilgilerin bile kendisini ve tüm dünyayı dehşete düşürdüğünü söyledi.

Alman polisi, aralarında 8 Türk'ün de bulunduğu 10 kişiyi öldüren Neonazi terör hücresi ile ilişkisi olduğu düşünülen 12 kişinin peşine düştü. Elde edilen yeni ipuçları ışığında 12 isim belirleyen polis, 300 dedektifi, bu işle görevlendirdi.

1998 yılından beri yeraltında faaliyet gösterdiği tespit edilen ırkçı örgütü araştıran polis, ölü olarak ele geçirilen isimlerin geçtiğimiz 13 yıl boyunca kullandıkları sahte kimlikleri belirledi. Buradan yola çıkan Alman polisi, 2'si ölü, 2'si sağ ele geçirilen isimlerin, yaşadıkları yerler ile irtibatta oldukları kişileri araştırıyor. 10 kişinin katil zanlısı ırkçı Uwe B. ve Uwe M. 4 Kasım tarihinde birbankasoygununun ardından kiraladıkları karavanda başlarına ateş ederek intihar etmişlerdi. Polis, zanlılardan Uwe M.'nin Uwe B.'yi silahla vurduktan sonra karavanı ateşe verdiğini ve sonra da aynı silahla kendisini vurduğunu düşünüyor. Bu arada elde edilen deliller, öldürülen 10 kişiden birisi olan polis memuru Michele K.'nın, büyük ihtimalle katillerini tanıdığını ortaya koydu.

zaman

Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,190 µs